Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United klara för final i FA Youth Cup!

United blev under onsdagen klara för final i den prestigefyllda turneringen då man ganska enkelt manövrerat ut Chelsea hemma på Old Trafford. Ravel Morrison och William Keane gånger tre stod för målen.

United hade ett 2-3 underläge att gå på från bortamatchen men visade inga nerver alls och kunde till slut ganska enkelt manövrera ut Chelsea inför drygt 9000 åskådare på Old Trafford. Det var Ravel Morrison som inledde målskyttet med ett Lampardmål just innan paus. Endast fyra minuter senare kunde Will Keane nicka in 2-0 innan domaren blåste för halvtid.

Sista kvarten kunde Keane på egen hand öka på ledningen till 4-0 genom en tap-in och ett straffmål där han själv blivit fälld.
United gör en bra match och ingen faller ur ramen. Keane gör självklart sitt hattrick men kan ändå bättre spelmässigt, även Ravel Morrison gör mål och ligger bakom mycket men kan ändå bättre. Kanske säger en del om hur mycket potential det här laget har. Enligt MUTVs expertkommentator Gary Neville så är det här laget det bästa United fått fram på väldigt länge. Och han om någon borde veta. I finalen ställs United mot överraskningslaget Sheffield United. Där börjar Man United borta på Bramall Lane den 17 maj medan returen spelas på Old Trafford den 23 maj.

United: Johnstone; M.Keane, Thorpe (c), Fornasier, McGinty; Tunnicliffe, Pogba (Lingard 89), Cole, Morrison (Lawrence 90), van Velzen (Blackett 73); W.Keane