Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Everton

Nu är det långfredag och den lever verkligen upp till namnet, för ingen fredag är ju kort i väntan på en Unitedmatch. Påskhelgen firas traditionellt för att fira Jesus uppståndelse från de döda. Låt oss nu hoppas att vi istället får se Manchester United återvända från dödsriket. Efter en förlust mot City och dötrista 0-0 mot Newcastle är det på tiden.

Påsken må vara en högtid när man letar påskägg och äter godis, dricker påsköl och kör skoter med hög promillehalt i blodet, åtminstone i nordligaste Norrland där jag kommer ifrån. Men ge mig nu bara tre poäng imorgon så är jag nöjd.

United har varit vansinnigt starka på Old Trafford denna säsong. Enda plumpen kom mot West Bromwich (2-2) men utöver det har segrarna rullat in på hemmaplan. Everton är dock inget lätt lag att möta och det fick vi bittert erfara förra säsongen – förvisso på bortaplan (1-3) men i en match som blev avgörande för utgången av ligan. På Old Trafford slog vi dem däremot enkelt med 3-0 men det behöver inte betyda någonting nu.

Everton kommer till morgondagens match med sju raka matcher utan förlust i ryggen och de verkar ha hittat formen inför ligans avslutande rundor. Något som talar extra mycket till Uniteds fördel är att det är sjukt sällan vi inte gör mål. Inte sedan säsongen 2009 har United gått mållösa ur två raka matcher, så att de inte gör mål imorgon finner jag otroligt osannolikt.

Senast lagen möttes blev det 3-3 efter en sjuk upphämtning av Everton i slutminuterna, då United tappade en 3-1 ledning. En match som jag faktiskt såg med Unitedklacken på Goodison Park, efter att jag köpt biljett bland hemmafansen och sedan mutat mig in på Uniteds läktarplats. Det om det.

I de senaste fem mötena lagen emellan slutat med två segrar, en oavgjord och två förluster, varav en efter straffar i FA-cupens semifinal 2009. Av de fem senaste mötena på Old Trafford har United dock vunnit fyra. Vi får gå tillbaka till säsongen 2005-2006 för att finna en poäng för Everton, som då klarade oavgjort. Senast de tog tre poäng var 1992, Premier Leagues första år och alltså nästan lika länge sedan som Ryan Giggs spelat på högsta nivå.

Det är fan länge sedan.

Manchester United
Dimitar Berbatov ska ha missat matchen mot Newcastle på grund av en lättare sträckning i ljumsken, det är osäkert hur det är mede honom men han kan vara tillbaka lagom till matchen. Även Rafael är enligt uppgift skadefri igen för stunden.

Darren Fletcher är på bättringsvägen men är utanför truppen till denna match. Paul Scholes är avstängd, sin andra match av tre efter sitt röda kort mot City.

Trupp: Van der Sar, Kuszczak, Rafael, O’Shea, Brown, Ferdinand, Smalling, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Valencia, Gibson, Anderson, Park, Carrick, Giggs, Nani, Rooney, Berbatov, Hernandez, Owen.

Osäkra: Berbatov

Definitivt borta: Fletcher, Hargreaves, Lindegaard, Scholes

Everton
Louis Saha och Marouane Fellaini är långtidsskadade och John Heitinga kan troligtvis inte spela efter att han årdog sig en skada i förra matchen. Nyckelspelarna Mikel Arteta och Tim Cahill kan dock vara tillbaka.

Jack Rodwell och Seamus Coleman fajtas för att ta sig in i startelvan efter att båda gjort bra inhopp i senaste matchen.

Trupp: Howard, Hibbert, Jagielka, Distin, Baines, Coleman, Osman, Rodwell, Neville, Bilyaletdinov, Beckford, Arteta, Cahill, Gueye, Anichebe, Mustafi, Baxter, Vellios, Forshaw, McAleny, Nsiala, Mucha.

Osäkra: Mikel Arteta, Tim Cahill, John Heitinga

Definitivt borta: Louis Saha, Marouane Fellaini

Dömer matchen gör Peter Walton.
Matchen visas på Viasat Fotboll och Premier League HD med start klockan 13.40.