Hernandez hjälte efter nagelbitare

Manchester United har inte glömt hur man gör mål. Efter två mållösa matcher och 84 minuter av totalpress satte Javier Hernandez segermålet som betydde tre betydelsefulla poäng i titelkampen.

Ett hårt skadedrabbat Everton kom till spel helt utan Mikel Arteta, John Heitinga och Tim Cahill på mittfältet och de saknade sedan tidigare Louis Saha och Marouane Fellaini på grund av långtidsskador. Sir Alex Ferguson som var tillbaka på bänken efter fem matcher på läktaren tog därför tillfället i akt och gjorde hela fem ändringar i startelvan. Startelvan kändes tillräckligt stark för att kunna göra mål och vinna, men det blev som så många gånger förut en nagelbitare.

Everton ställde upp bussen på straffområdeslinjen medan United anföll i våg efter våg. Bollinnehavet var 60-40 och hörnorna 13-1 efter 90 minuter, men det dröjde ändå till den 84:e minuten innan det förlösande målet kom att ge tre poäng. Än en gång var det Javier Hernandez som blev matchvinnare, med ett nickmål på Antonio Valencias lite turliga inlägg som ändrade riktning på en försvarare.

Poängen sätter nu press på Arsenal och Chelsea som jagar nio poäng bakom.

Frustrerande
Rio Ferdinand och Antonio Valencia var tillbaka i startelvan medan Fabio Da Silva, Darron Gibson, Jonny Evans alla fick speltid då Nemanja Vidic, Patrice Evra och Michael Carrick vilades. Men det blev en frustrerande första halvlek.

United ägde precis allt, det var spel mot ett mål och de skulle ha tagit ledningen när Nani efter en dryg halvtimme träffade en liggande Hernandez när han skulle ha rullat in bollen i mål bakom Tim Howard. Wayne Rooney var navet i Uniteds maskineri och var överallt på planen. En annan som fick chansen att göra mål var Javier Hernandez, men han sköt istället rakt på målvakten i bra läge.

Everton packade in sig i sina defensiva positioner och såg ut att vara nöjda med att hålla 0-0. Det kändes frustrerande att gång på gång se bollen rensas undan eller hamna i händerna på Howard. Phil Jagielka storspelade och måste ha täckt ungefär 400 skott bara i första halvlek.

Tidiga byten
Till den andra gjorde David Moyes ett dubbelbyte och tog in Tim Cahill och Victor Anichebe för Dinyar Bilyaletdinov och Jermaine Beckford, som så långt varit iskalla. Matchen öppnades upp något men United hade fortsatt full kontroll.

Sir Alex agerade tidigt och kastade in Patrice Evra och därefter Michael Owen på topp flankerad av Hernandez och Rooney. Han plockade av John O’Shea och Nani, som varit blek. Ryan Giggs ersatte sedan Gibson med kvarten kvar.

Everton ryckte som sagt upp sig och skapade en jättechans i 69:e minuten. Jack Rodwell vände upp och testade Edwin van der Sar med ett bra skott, men holländaren kastade sig och räddade till hörna. Sedan var det Uniteds tur. Owen hade en boll i stolpen efter ett inlägg från Fabio.

Med tio minuter kvar fick Hernandez en jättechans att avgöra. Valencia slog efter flera minuters tryck mot mål ett inlägg mot bortre stolpen där ”Chicharito” dök upp och nickade hårt. Men Howard hann förflytta sig och kunde styra bollen över ribban. Bara minuter senare i 84:e matchminuten blev det ett liknande läge, men då satt istället bollen i mål. Valencias inlägg tog på Leighton Baines, bollen ändrade riktning och landade hos Hernandez som kom flygande vid den bortre stolpen. Nicken satt säkert invid stolpen då Howard denna gång inte hann med.

United kunde hålla i och vinna men det blev ännu ett avgörande under matchens sista tio minuter. Nu väntar lite arbetsro i ligan och Schalke 04 i Champions League nu på tisdag.

MATCHFAKTA | 23 April 2011 | 13.45 | PREMIER LEAGUE
MANCHESTER UNITED – EVERTON FC 1-0 (0-0)
Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 300 | Domare: Peter Walton
MÅL TID MÅLSKYTT
1-0 84 JAVIER HERNANDEZ (Valencia)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Fabio Da Silva, Ferdinand, Evans, O’Shea (58)
Valencia, Gibson (74), Anderson, Nani (63)
Rooney, Hernandez
Avbytare: Kuszczak, Evra (58), Brown, Owen (63), Giggs (74), Carrick, Rafael Da Silva
Varningar:Anderson (54)
Everton: Howard, Baines, Jagielka, Distin, Hibbert, Bilyaletdinov (46), Rodwell, Neville, Coleman (74), Osman, Beckford (46)
Avbytare:Mucha, Cahill (46), Gueye (74), Vellios, Anichebe (46), Mustafi, Duffy
Varningar:Cahill (55), Howard (82)
STATISTIK MANCHESTER UNITED – EVERTON
SKOTT 15-5
SKOTT PÅ MÅL 6-3
HÖRNOR 13-1
OFFSIDE 2-0
FRISPARKAR 9-10
BOLLINNEHAV 60%-40%

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS