Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Schalke 04 – Manchester United

Gelsenkirchen blev svårt åtgånget av de allierade under andra världskriget. Nu är det dags igen men fullt lika illa ska det kanske inte behöva gå men nog hoppas vi på några riktiga kanonader av våran offensiv när Djävlarna ifrån Manchester pyser över till fastlandet och ta sig ann 11 rejäla saurkrauts i form av Schalke 04.

Manchester United

Tyska Schalke ger sig under tisdagen in i envig mot ett Manchester United som har ett rejält slagläge hemma på ön. Matchen mot Everton senast gav ett välbehövligt lugn som ger möjligheten till full koncentration och satsning under tisdagen. En hel drös med spelare vilades dessutom och det vore väl ingen skräll om vi får se merparten av dem i startelvan. Rafael, Smalling, Vidic, Evra, Park, Giggs och Carrick får anses komma med någorlunda krya kroppar.
Det har varit så enkelt genom åren, 4-5-1 borta, alltid. Nu, not so much. Helt plötsligt har det öppnat sig nya möjligheter när Rooney spelat som länk mellan mittfält och Hernandez på ett fantastiskt bra sätt. Det är alltså inte längre lika skrivet i sten nu när 4-4-1-1 är en realitet.

Skulle kunna gissa mig till en uppställning som ser ut ungefär såhär:

VDS
Rafael, Smalling, Vidic, Evra
Nani, Park, Carrick, Giggs
Rooney
Hernandez

Skadefronten
Berbatov, Hargreaves, Fletcher. O’shea limpade av senast mot Everton men det har inte rapporterats om någon allvarlig skada.

Schalke 04
Det vore en sinnessjukt massiv lögn att påstå att jag följer tysk fotboll. Europsport brukar visa sekvenser ibland men mer än så blir det tyvärr inte. Jag tvingas således försöka få en bild utav Schalke genom statistik och tabeller. Schalke har gått kräftgång i ligan och befinner sig för tillfället på en 10e plats medan man har ångat på i Champions League och verkar vara ett ytterst kvalificerat turneringslag denna säsong, som inte får underskattas.
På sina fem senaste matcher har de vunnit två, förlorat två och kryssat en. Om jag har förstått Schalkeredaktionens rapport efter den senaste matchen så vilades ett flertal ur den ”riktiga” startelvan och en Höwedes verkar vara skadad samt ett osäkert kort.

Tips: 0-2

Tidigare möten
Det här är första gången som klubbarna möts i tävlingssammanhang.

Domare
Carlos Velasco Carballo (Spanien)

* inne på sin första säsong i Champions League
* har dömt 7 säsonger i La Liga

26/4 20:45
viasat fotboll

// Daniel Woxlin