Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Minns ni när det var 50-50?

Minns ni slutet av 90-talet och början av 2000-talet, när det kändes som 50-50 att det skulle bli mål varje gång Beckham la upp bollen för att frisparka?
Den känslan återkom i mindre skala under Ronaldos tid hos oss.
Den finns inte kvar nu. Giggs skulle säkert ha kunnat bli en mycket bättre skytt än vad han är om han inte haft just Becks och Ronaldo före sig.
Becks, som sitter hemma i Los Angeles och undrar varför han inte spelare CL-final med United om en och en halv vecka, har fortfarande klippet i högerfoten. Check this out.
Det jag gillade med Becks skytte – både från liggande och rullande boll – var att han var/är fenomenal på att skjuta i fel hörn. Målvakterna fattar ingenting ibland.
* Carlos Tevez gick i går upp i delad skytteligaledning med Dimitar (både blev fråntagna varsitt mål häromdagen, de skrevs som självmål i stället) och nu ska han tydligen stanna i City. Det återstår förstås att se. Men å andra sidan har ju Tevez och hans kumpaner ett stort problem att handskas med: Vem skulle vara beredd att betala 500 miljoner i transfersumma och typ 3 miljoner i veckolön för honom?
I min värld är det bara Yaya Touré som skulle förtjäna en sån veckolön … vänta nu, …
* Patrice Evra hyllar sin korenske polare Park. Så klart. Det vore mer uppseendeväckande om han sågade honom. Men han har en nyckelmening i sitt beröm:
“It’s funny because when we reached the final, some fan said, ‘Yeah, we’re going to win against Barcelona because Ji is going to run all day with Messi.’
Jag har tidigare utlovat en förklaring till varför jag tror att Ando kan vara nyckeln till att toppa Barcelona, men jag kan vara beredd att ändra mig och kuggen nummer ett kan faktiskt vara Park. Nu är ju han inte försvarare, men med tanke på hur mycket han springer och hur ofta Messi kommer djupt för att plocka upp bollar så … Ja, vi får se. Det kommer i vilket fall som helst en superanalys i en inte alltför avlägsen framtid.
* Kan Fergie ha siktat in sig på Given? Inte helt uteslutet och han skulle kunna ha fyra-fem år kvar i sig. Men det ligger honom förstås i fatet att han inte spelat A-lagsfotboll på en hel säsong.
* Polarna och en argentinare som jag tycker mig känna igen.