Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chicharito och Nani årets spelare

På Manchester United Player of the Year Awards utsågs Chicharito till årets spelare av klubbens supportrar medan spelarna själva röstade fram Nani som årets spelare. Oliver Gill prisades som årets reservlagsspelare medan Ryan Tunnicliffe fick priset som årets unga spelare. Wayne Rooneys cykelspark mot Manchester city utsågs föga överraskande till årets mål.

Uniteds portugisiska ytter Nani utsågs till Player’s Player of the Year. Nani var under säsongen länge den spelare som bar Uniteds offensiv. Han står idag på tio mål och arton assist, en utmärkt siffra. Detta till trots har Nani ofta fått finna sig i att sitta på bänken på slutet, vilket som vittnar om att det inte finns någon självklar årets spelare i United den här säsongen. Nani själv höll med om det när han tog emot priset: ”Det är en fantastisk känsla [att utses till årets spelare]. Många spelare har spelat bra den här säsongen. Jag röstade till exempel på Edwin van der Sar.”

Att det var hårt i toppen visas också då supportrarna röstade på Javier Hernandez. Chicharito, som vi ofta kallar honom, utsågs därmed till Sir Matt Busby Player of the Year. Uniteds första mexikanska spelare har överträffat alla förväntningar under sin första säsong i klubben och det är mycket enkelt att se varför han har vunnit supportrarnas gunst. Chicharito står i dagsläget noterad för 20 fullträffar och är därmed Uniteds bästa debutant sedan Ruud van Nistelrooy dunkade in otroliga 36 mål 2001/02. Hernandez var förstås glad när han tog emot priset: ”Jag måste säga tack till supportrarna, de har hjälpt mig mycket. Jag tror att det var svårt [att välja årets spelare] och jag tycker inte att jag förtjänar det för det är inte bara en spelare som har spelat bra. Vi är ett lag.”

Mittbacken Oliver Gill utsågs till årets reservlagsspelare i United, ett pris som kallas Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year. Reservlagstränaren Warren Joyce kommenterar: ”Det är väldigt sällsynt att Ollie gör en dålig match eller ens en dålig träning. Han är ett praktexemplar på hur man ska förbereda sig för matcher.” Uniteds reservlag har haft en framgångsrik säsong med seger i Manchester Senior Cup och gruppseger i reservlagsligan (i det nationella slutspelet förlorade man i semifinal mot Blackburn). Laget har också chans att vinna Lancashire Senior Cup.

Priset till årets unga spelare i United delas ut till Jimmy Murphys ära. I år var det mittfältaren Ryan Tunnicliffe som fick äran att motta detta pris där vinnaren väljs av tränarna. Tunnicliffe, som är en viktig kugge i det juniorlag som har gått till final i FA Youth Cup (där den första matchen mot Sheffield United slutade 2-2), var en chockad men stolt vinnare: ”Jag är chockad. Jag räknade inte med att vinna. Jag är givetvis mycket glad.”

Att Wayne Rooneys fullträff mot Manchester city skulle utses till årets mål var egentligen en formalitet.

I relaterade nyheter noterar vi att den förre Unitedspelaren Phil Bardsley har utsetts till årets spelare i Sunderland.

MUSS säger grattis till samtliga vinnare!