Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Blackpool

Ligan är avgjord men en sista match ska spelas av innan Manchester United får lyfta sin 19:e ligapokal. Passande nog hemma på Old Trafford. Blackpool står för motståndet och är piskade att vinna eftersom de ligger på nedflyttningsplats.

Sir Alex Ferguson förväntas vila flera av sina stjärnor inför finalen i Champions League, match vi alla går och väntar på. Det är troligt att Dimitar Berbatov får starta i hopp om att göra mål och ta hem segern i skytteligan framför den girige argentinaren. Bollarna kommer att gå till Berbatov kan man konstatera.

Sannolikt får Paul Scholes spela sin kanske sista ligamatch hemma på Old Trafford. Patrice Evra och Darren Fletcher är tillbaka från skador och kan luftas för att bevisa att de håller för spel moit Barca.

Detta blir definitivt Edwin van der Sars sista ligamatch och det kan också bli Wes Browns sista framträdande i Unitedtröjan. Klart är redan att Owen Hargreaves gjort sin sista match vilket givetvis är både logiskt och ändlöst sorgligt.

Upplagt för drama
Blackpool ligger på nedflyttningsplats och behöver verkligen vinna idag för att ha en chans att säkra kontraktet. Hela fem lag är inblandade – tre på 39 och två på 40 poäng. Blackburn, Wolves och Birmingham ligger alla före Blackpool men två av lagen spelar mot varandra och Birmingham har en tuff uppgift på White Hart Lane. Wigan som ligger sist av lagen i kampen kan krypa upp och gå förbi om de vinner borta mot Stoke, en tuff men betydligt enklare uppgift än att möta United eller Tottenham.

Efter matchen brakar det loss, firandet av den 19:e ligatiteln som tar United förbi Liverpool i antal titlar. Det är en stor och stolt dag för klubben och dess samtliga fans jorden runt.

Jag har själv inte riktigt förstått exakt hur stort det är, men förhoppningsvis lossnar det när man får se pokalen lyftas mot himlen senare ikväll.

Manchester United
Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard, Rafael, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Gill, Smalling, Evans, Brown, Evra, Obertan, Bebe, Valencia, Scholes, Anderson, Carrick, Fletcher, Gibson, Park, Giggs, Nani, Tunnicliffe, Rooney, Berbatov, Owen, Hernandez, King.

Blackpool
Gilks, Eardley, Cathcart, Crainey, Evatt, Southern, Adam, Varney, Taylor-Fletcher, Campbell, Grandin, Baptiste, Sylvestre, Puncheon, Vaughan, Phillips, Harewood, Ormerod, Beattie, Reid, Kornilenko, Rachubka, Kingson.

Värt att notera är att ungdomarna Oliver Gill, Ryan Tunnicliffe och Joshua King finns med i truppen och att även Bebe är tillbaka i densamme efter en tid långt ned i någon frysbox.

Matchen visas på Viasat Fotboll och Premier League HD med start klockan 17.00.