Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

… och så var det Ashley Young också

Ryktena om Ashley Young har inte varit lika intensiva som dom om De Gea, men dom har likväl funnits i våra medvetanden i många månader.
Nu intensifieras dom, speciellt med tanke på att vi just värvat De Gea och i vanliga fall brukar ha affärerna klara tidigt på silly season.
Young ska enligt Mail vara klar.
Vi har ju egentligen ”bara” Valencia och Nani som renodlade yttrar. Både Park och Giggs kan ju spela där, men spelar också duktig i mitten av planen. Ashley Young är ingen world beater, men en stabil 20+-matcherlirare som kan blixtra till och med tanke på den “låga” utgiften på runt 15 mille pund – hans kontrakt går ut nästa sommar – är han ett okej köp. Han kan ju också lira i mitten och det är väl det som är lite oroväckande: Kan han vara den ende mittfältaren som kommer? Hemska tanke.
* Det snackas en hel del om De Geas orutin (läs: hans ålder) och att United tidigare misslyckats med målvaktsvärvningar.
Fördelen med De Gea, som trots allt bara är 21 år i november, är att han spelat 57 ligamatcher med Atléti, gjort Champions League-debut som 18-åring, gått hela vägen från U17- till U21-landslaget i Spanien och dessutom har en Europa League-titel på kammaren.
Och det finns några exempel på keepers under 2000-talet som lyckats tidigt i storklubbar: Iker Casillas och Petr Cech är hyfsade målvakter. Casillas stod i en Champions League-final som 19-åring då han var ordinarie i Real.
Cech blev ordinarie direkt i Chelsea som 22-åring och som 23-åring blev han framröstad som Europas främste.
* Match på lördag. Har börjat komma i fas med min startelva så smått. Det är ju några gjutna pojkar:

Edwin

Jompa? – Rio d.ä – Vidic – Evra

Valencia? – Carrick – Giggs – Park?

Rooney

Hernandez?

Sju platser till och med. Fyra oklara.

Den stora frågan är om Hernandez får plats eller inte och eftersom dom flesta inte tror det, tror jag det. Jag tror att Fergie går all in och sätter lite myror i skallen på Pep. Deras akilleshäl är ju försvarsspelet – framförallt till vänster där dom har med Barcamått mediokra killar som Abidal/Maxwell/Adriano. Får Valencia övertaget där är mycket vunnet. Det gäller bara att få dit bollen och det är ju det problemet hela fotbollsvärlden undrar hur Fergie ska lösa. Hur ska Carrick och Giggs kunna stjäla taktpinnen?

Annars är ett superfrågetecken också högerbacksplatsen. Jompa har ju givetvis fördelen av att vara stabil, defensiv och rutinerad – och lika sexig i sin spelstil som en målstolpe. Men snabbheten och positionering som högerback är inte tiopoängare i Jompas värld så därför kanske en av tvillingarna går in före. Det är den här platsen som är den svagaste länken i United – främst tack vare skador och orutin i defensiven hos brassebröderna – och det vet hela fotbollsvärlden om.

* Gamle Barca-anfallaren Lineker tror inte på United. Alan Hansen sticker ut hakan och väljer Rooney som Uniteds nyckelfigur.

Själv har jag inte valt om det blir Park eller Anderson som blir viktigast. Jag var inne på Anderson ett tag, men eftersom han gjort typ EN riktigt bra match den här säsongen lutar jag mer åt koreanen.