Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fergies drömvärvning? Mascherano

Sista känslan inför matchen var, som jag skrev i ett inlägg nedan, att “jag är helt övertygad om att vi förlorar”.
Helvetesjävlaförbannadekukballe.
Det skrivs just nu på så feta hyllningstexter till FC Barcelona att jag ger fan i det och i stället sörjer att vi inte är bäst.
Det är så här typ Sergej Bubkas och Tikhonovs Sovjets motståndare måste ha känt sig under tiden dom fanns på banan: Varför är just vi med om den här epoken? Varför kunde inte det här Barcalaget slå igenom om tio år i stället så vi får dominera?
Jag slog av tv:n efter Villas 1-3. Slog på den igen tio minuter senare för att … ja, jag vet inte. Känslorna var inte så ledsamma längre då. Under hela första halvlek satt jag och darrade. Märkte ibland att jag inte andades. Jag skäms inte för att säga att jag bara satt och väntade på att Barca skulle komma in i matchen efter Uniteds adrenalinstart. Det var bara en tidsfråga. Vi hade behövt stressa Barca med ett tidigt mål där, inte bara med halvchanser och antydningar till det.
Ska vi se något positivt av det?
Ja, kanske. Det var i alla fall hyfsat jämnt i 45 minuter. Och Barca fick inte promenera in med bollen.
Så här var det:
Bäst i United: Rooney, när han väl hade bollen rättvänd i Xavi/Messi-position. Hade han då haft folk med sig oftare hade det kunnat bli farligare oftare. Fantastiskt mål.
Bra: Vidic och Rio d.ä. Vidic åkte upp på läktaren en gång av världens bäste, men hade gjort världens bästa brytning dessförinnan så det blev 1-1 där.
Illa 1: Jag säger inte att vi har ett uselt innermittfält, det har vi inte. Men vi har inte ett av världens bästa heller. I dag hade vi EN skolad innermittfältare på planen. Och han gjorde det han kunde. Å andra sidan: Vad skulle Fergie har gjort? Ha haft Anderson, Fletcher, Gibson, Carrick, O’Shea på innermitt? Ja, kanske. Så här i efterhand kan vi konstatera att vi kanske skulle ha försökt en gång till med en defensiv taktik. Men det hedrar Fergie att han försökte – i alla fall lite – att slå Barca med offensiven.
Uselt: Ryan Giggs må ha spelat fram Rooney till 1-1 och ha haft ett par snygga passningar till, men han var med Giggs-mått mätt usel. Han såg ibland ut att ge fan i allting i hemåtjobbet. Det var han som tappade/gav fan i att jaga efter Xavi vid 0-1. Direkt i andra släppte han Dani Alves och joggade omkring i ett vakuum.
Suger fetpung: Att Edwin gjorde en skitmatch som sin sista stora i karriären. Tveksamt på 0-1 och uselt på 1-2.
Roligt 1: Att Liverpoolfansen direkt på slutsignal gick ut på twitter och stoltserade med sina fem titlar i Europa. Europaspel i höst, anyone?
Roligt 2: Fergie fick en fråga på presskonferensen efteråt vilken spelare i Barca han skulle vilja värva. Svaret: “That’s one of the most stupid questions I’ve ever heard in my life…Mascherano. You try my patience sometimes.”
Annars:

  • Jag lovade tidigt att jag ska sluta läsa alla artiklar om matchen direkt det kommer upp statistik om passningar hit och dit. Nu fick jag dom i fejset redan från typ matchminut fem. Om man slår 1 miljon passningar, men ändå får 1-1 i en match. Vad betyder det? Borde 100 passningar räknas som ett mål? Alla vet att Barca passar ofta, väldigt ofta till och med, till varandra. Det är liksom ingen nyhet. Det är som att skriva att Ryan Giggs har legat med Imogen Thomas.
  • Efter 1-2-målet kändes det ganska snart att det inte skulle gå, det här. Det var nästan så jag hoppade till och imponerades när Messi drog upp Nani på läktaren strax innan 1-3. Då slog mig tanken: Varför tog inte engelsmännen och åkte till Sydamerika och koloniserade i stället? Tänk vad många lirare som hade kommit till England (läs: United) då.
  • Ni var 84 pers som röstade strax innan match. 4 röstade på förlust. Jag var en av dom. Jag satsade även 1000 riksdaler på Barca för att gardera mig. Ska jag öppna champagnen då?
  • Berbatov var inte ens med i 18-mannatruppen. Snacka om slag i fejset. Hade jag varit Berbatov hade jag inte velat vara kvar och det ryktas att han drog innan matchen började. Värvar vi någon ny striker eller litar vi på Welbeck/Macheda nästa säsong? Jag tror på Mame Biram. Eller inte.

Till sist: Vunna pokaler den här säsongen: 2: Manchester United. 1: Birmingham, Manchester City. 0: Liverpool, Chelsea, Arsenal, Leeds.