Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scholes lägger av, men stannar i United

Då var det klart. Efter månader av spekulationer meddelar Paul Scholes att det är över. Hans sista crosspassning på Old Trafford blir i avskedsmatchen i augusti.
– Det här var inte ett beslut jag tagit lätt på men jag känner att det är rätt tid för mig att sluta spela, säger Paul Scholes till ManUtd.com.

Efter drygt 17 år och 676 matcher lägger den tystlåtne Paul Scholes skorna på hyllan, och det är så typiskt honom att beskedet inte kom innan finalen i Champions league eller den 19:e ligatiteln. Hyllningarna skulle ju så klart ha blivit enorma.

”The ginger prince” sista match blev liksom Edwin van der Sars förlusten mot Barcelona i finalen av Champions league. Själv sörjer jag att aldrig mer få njuta av den där helt perfekta crosspassningen, som Paul Scholes själv så uppenbart älskade att slå därför att han älskar att spela fotboll.
– Jag är inte en talför man men jag kan ärligt säga att det enda jag någonsin velat göra är att spela fotboll och att ha haft en så lång och framgångsrik karriär i Manchester United har varit en stor ära, säger Paul Scholes till ManUtd.com.

Det började säsongen 1994/95 med två mål i debuten mot Port Vale i Ligacupen. Sedan dess har Scholes klättrat upp till att vara den fjärde mesta Unitedspelaren genom alla tider bakom Ryan Giggs, Bobby Charlton och Bill Foulkes.

Fick 19:e ligatiteln
I och med årets ligatriumf fick han dessutom vara med om att passera Liverpool i tabellen för totalt antal ligatitlar.
– Det här var inte ett beslut jag tagit lätt på men jag känner att det är rätt tid för mig att sluta spela. Att ha fått vara en del i laget som hjälpte klubben nå den 19:e titeln är ett stort privilegium, säger Paul Scholes.

Paul Scholes kommer nu att ta en roll som tränare i United från och med nästa säsong. Sista chansen att se honom spela blir i hans avskedsmatch i augusti. Det gläder Sir Alex Ferguson som dock saknade ord för att beskriva Scholes, men gjorde ändå ett tappert försök.
– Vad mer kan jag säga som jag redan inte sagt tidigare. Vi kommer att sakna en helt otrolig spelare. Paul har alltid dedikerat sig helt åt den här klubben och jag är glad att han ansluter till tränarstaben från och med nästa säsong. Paul har alltid inspirerat spelare i alla åldrar och vi vet han kommer fortsätta med det i sin nya roll, säger Sir Alex Ferguson.