Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Upprörd!

Okej, så här är det:
Oliver Holt på Daily Mirror avslöjade i kväll på Twitter att Rio d.ä skrivit följande till honom – på “direct message”:
“You fat prick, u got something to say about me missing a drugs test say it when u see me”.
Rio och Holt bråkade även i mixade zonen efter CL-finalen (?) och det brännande är att Holt tycker att Rio skulle ha åkt på två års avstängning för sitt missade dopningstest.
Nåväl: Sedan Holt avslöjade Rios meddelande så har debatten gått het på Twitter och av det jag läst håller dom flesta på Rio (surprise!). Men debatten har blivit helt felvänd och det är det som gör mig upprörd. “Alla” tycker att Holt gjorde fel som gick ut med det eftersom Rio skickat det som “direct message” och då “ska” det vara privat  – i stället för att ifrågasätta det smarta i att överhuvudtaget skicka en sån sak till en tabloidjournalist.
Dessutom från en tidigare landslagskapten och en nuvarande vice-kapten.
Det är klart att Rio får kritisera Holt lika mycket som han kritiserar honom. Men jag tvivlar på att Holt kallat Rio för “fat prick” vare sig i krönikor eller i “dm”. Det hade varit mer stake i Rio om han skrivit det meddelande officiellt i stället. Nu blir det lika mycket avståndstuffhet från Rios sida som det han anklagar krönikör-Holt för.
Och det är inte lika med privat om man skickar någonting till en journalist. Om man inte tipsar om någonting (förstås, då går det under källskyddet) eller lägger till att man är privat (då är det ganska fult att publicera det) eller om det handlar om en person som inte alls är särskilt van vid media.
Vilket vi allihopa kan konstatera att Rio d.ä är.
Frågan alla ställer sig: Hur nöjd är Alex Ferguson EGENTLIGEN över att Rio kallat en tabloidjournalist för “fat prick”.
Jag gissar att han skrockar förnöjt från franska rivieran i morgon.
Men allvarligt: “fat prick”?!
Den nivån.