Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vad händer med Young?

Det var länge sedan, säkert en vecka sedan, jag läste någonting om Ashley Youngs flytt till United. Alex McLeish sa visserligen häromdagen – när han sjukt nog presenterades som ny Villa-boss – att klubben inte kan behålla Young, men han sa förstås inte var pojken hamnar.
Häromveckan slogs tidningarna i England om att vara först med vilken dag Young skulle skriva på, men nu är det alltså stiltje. Bra eller dåligt.
4 juli, en vecka på måndag, startar försäsongsträningen inför resan till USA.
13 juli spelas första matchen där borta.
Det känns som att De Gea i vilket fall som helst inte är med, han lär behöva semester efter U21-EM. Phil Jones borde ha vilat färdigt – och det känns som att Ashley Young-dealen kan offentliggöras 1 juli om det blir ett avslut på den. Men blir det någon fler i så fall?
Fergie har ju sagt “två eller tre” angående förstärkningar och kommer Young kan det ju faktiskt vara så att det är stängt i inboxen. Och då får vi lita till samma innermittfält som tidigare, minus Paul Scholes. Roligare förutsättningar har vi väl haft. Men som alltid: In Fergie we trust. Han kanske drar ner Rooney som offensiv mittfältare och kör en diamant á la blågult under Söderberg.
* Det ryktades i går att Paris SG – som fått in en massa Qatar-stålar – ska bjuda på Dimitar Berbatov. En siffra, ett skambud, på omkring 10 miljoner pund har nämnts. Ovärdigt. Allt jag säger om det. Ovärdigt.
* Sunderland har ju värvat Sebastian Larsson (som yours truly avslöjade förra veckan), men sägs inte offentliggöra den affären förrän 1 juli. Frågan är hur många av våra spelare som presenteras i United Light. Det har ju sagts att Wes Brown tackat nej, att Darron Gibson tackat ja och så har vi då fallet med allas vår Jompa. Jompa sägs håva in 50-60 000 pund i veckan i United och jag har svårt att se Sunderland pynta såna stålar. Dessutom borde han vara fridlyst.
United behöver en Jompa. Och Jompa behöver United.
Så sorry, Sunderland, no deal.
* Chelsea hostar upp 150 mille för att värva en ny tränare från Porto. Chelsea gillar att värva unga tränare från Porto. Nu är det bara att hoppas att dom köper odugliga ytterbackar från Porto för en halv miljard också, så är allt som det ska.