Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Försäsongen har börjat

Semestern är nu slut för Manchester Uniteds spelare som idag återvände till Carrington för försäsongsträning. En veckas hård träning väntar innan laget reser till USA för årets försäsongsturné, där United kommer att spela fem matcher under tre veckor.

Majoriteten av Uniteds spelare var med på dagens träning. Vissa saknas dock, nyförvärven David de Gea och Phil Jones har fått förlängd semester efter att ha deltagit i U21-EM tidigare i sommar. Jones skriver på sin Twitter att han ska ansluta till laget den 15 juli. Då Spanien och De Gea gick och vann turneringen kan det tänkas att målvakten får ytterligare någon dags vila.

Saknas på träningen gör även förra säsongens sensation Javier Hernandez, som ju under sommaren varit upptagen med att vinna Gold Cup med Mexiko. Hernandez väntas inte ansluta till laget förrän efter USA-turnén. Vidare representerar Antonio Valencia för tillfället Ecuador i de sydamerikanska mästerskapen och saknas således. Valencia spelade en halvlek i Ecuadors öppningsmatch mot Paraguay (0-0) igår innan han tvingades byta p.g.a. skada. Hur allvarlig skadan är framgår inte men det sägs vara tveksamt om han kan delta i nästa match mot Venezuela på lördag.

Träning, som sagt. Vi får dock vänta ytterligare en vecka innan träningsmatchandet drar igång – på måndag kväll möter reservlaget Curzon Ashton på bortaplan i den årliga Jack Crompton Trophy. Reservlaget har sedan ytterligare nio träningsmatcher framför sig under juli-augusti.

För a-laget väntar som sagt en USA-turné. Den 14 juli, 02.00 svensk tid (natten mellan onsdag och torsdag) drar man igång med en match mot New England. Därefter väntar matcher mot Seattle, Chicago, MLS All-Stars och Barcelona innan det är dags att återvända till Manchester. Paul Scholes Testimonial mot New York Cosmos väntar den 5 augusti innan försäsongen avslutas/säsongen inleds (beroende på hur man ser det) med Community Shield mot Manchester city. I nuläget är det oklart om någon av matcherna från USA kommer att visas på teve i Sverige.

För juniorlaget väntar som vanligt ett deltagande i den prestigefyllda Milk Cup på Nordirland i slutet av juli.

Nu kör vi. Jakten på nummer 20 har börjat!