Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Paul Scholes om fotboll

Paul Scholes har pratat med media och den annars så tystlåtna spelaren har många åsikter. Han kritiserar Arsenal, hyllar Barcelona, tror att Chelsea och Manchester city kommer att vara Uniteds främsta utmanare den kommande säsongen, tycker att Wayne Rooney agerade respektlöst mot United men har sina bästa dagar framför sig och Scholes gillar Uniteds nyförvärv.

Scholes om Arsenal
”De bara smickrar för att luras. De kanske spelar den vackraste fotbollen men den producerar inte alltid resultaten de behöver. Jag blir inte irriterad när folk säger att de spelar den bästa fotbollen, för när de gör det så vinner vi matcher. De spelar den bästa fotbollen att titta på emellanåt men vad är poängen med det om du inte vinner någonting? Inte bara det, de kommer potentiellt också förlora sina bästa spelare i Fabregas, Nasri och Clichy.”

Scholes om Barcelona
”[Champions League-finalen] var illa. Vi kände att vi var en miljon mil från dem. Att minska avståndet till Barcelona är definitivt managerns största utmaning nu. Det viktigaste med Barcelonas spelare är att de är osjälviska. Messi är den som kan göra 50 mål per år men i gruppen agerar han inte som den stora stjärnan. De är ett osjälviskt lag och ingen av dem är ute efter ära och berömmelse.

Scholes om Chelsea och city
”I England räknar jag med att Uniteds främsta utmanare blir Chelsea och city. Jag hade aldrig hört talas om Chelseas nya manager innan men sättet han har pratat på har imponerat. Han framstår som någon som vet exakt vad han vill och han har haft en bra utbildning med Mourinho och Bobby Robson. city kommer att försöka bygga på de framsteg de gjorde förra säsongen.”

Scholes om Wayne Rooney
”Jag tycker att Wayne var lite respektlös men han höll upp sina händer efteråt och bad om ursäkt. Han ångrar definitivt sitt uttalande. Men han hittade formen under andra halvan av säsongen och han kan fortfarande bli ett par nivåer bättre, det är säkert. Vi har inte sett det bästa av honom än. Han är kapabel att vara för oss vad Messi är för Barcelona. När hans huvud är rätt och han är i form fysiskt kan han göra stor skada. Förhoppningsvis får vi se hans absolut bästa de kommande två eller tre åren.”

Scholes om Uniteds nyförvärv
”Ashley Young ser ut som en toppspelare och Phil Jones är en stor talang. Målvakten vet jag inte så mycket om men förhoppningsvis har managern valt den rätta.”