Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Curzon Ashton – United 1-4

Fotbollen är tillbaka. Manchester Uniteds reserver spelade på måndagen sin första träningsmatch för säsongen. Precis som förra säsongen mötte man Curzon Ashton på bortaplan i Jack Crompton Trophy (den tidigare Unitedspelaren Jack Crompton är idag Curzon Astons ordförande) och precis som förra säsongen var det United som vann. I år med 4-1 efter mål av Leao, Drinkwater, W Keane (straff) och Morrison.

United tog ledningen redan efter sju minuter, då Rafael Leao satte bollen i nät efter samarbete med Oliver Norwood och Robbie Brady. Danny Drinkwater kunde öka Uniteds ledning 25 minuter senare efter att ha utnyttjat en dålig bakåtpassning. Hemmalaget reducerade strax efteråt efter ett svagt ingripande av målvakt Liam Jacob. 2-1 stod sig halvleken ut.

United bytte samtliga spelare i halvtid. På pappret är laget som skickades ut efter paus starkare. Halvleken skulle sluta 2-0 till United. Will Keane gjorde 3-1 på en straff sedan han själv blivit neddragen i straffområdet. I slutminuten kunde så Ravel Morrison göra 4-1 efter en soloräd.

Rapporterna säger att Larnell Cole och Paul Pogba var Uniteds bästa spelare för dagen.

Curzon Ashton – Manchester United Reserves 1-4 (1-2)
Uniteds mål: Leao (7), Drinkwater (32), W Keane (69, straff), Morrison (90)
Laguppställning, första halvlek: Jacob, Massaccil, Giverin, Fornasier, McGinty, Norwood, Vermijl, Drinkwater, Leao, Lingard, Brady
Laguppställning, andra halvlek: Coll, M Keane, Thorpe, Fryers, Brown, Cole, Pogba, Petrucci, Morrison, W Keane, Cofie

Källor: Manutd.com och United.no.