Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Welbeck och Rio d.ä

Två punkter i dag:
Ett (1): Situationen med Daniel Welbeck.
Två (2): Och Rio d.ä kräver mer respekt.
Startar med Welbeck. Han gjorde en bra säsong i Sunderland, på lån, och återvände till United för att sen göra bra ifrån sig i U21-VM. Killen har potential, han är lagom stöddig (ibland lite överdrivet självgod med sitt målfirande) och har turen att ha exakt den tränare en kille i hans skor bör ha.
Senaste budet är att Bolton vill låna Danny W. kommande säsong. Och min första känsla är: Nope. Han ska vara kvar. Går Rooney eller Berbatov eller Javier sönder är han i mina ögon fjärdevalet och i det läget en inhoppare i världens tuffaste fotbollsklubb. Han går före Kiko på kunnande och före Owen på ålder. Mame Biram räknar jag inte längre med, förstås.
Så stannar han kan han räkna med sisådär 20-talet matcher. Lätt.
Samtidigt är han ju i den åldern där han utvecklas hela tiden och inte har rutinen som krävs för att spela en match och sen vila i två-tre fajter innan det är dags igen. Så på det sättet är det ju en välsignelse att en klubb som Bolton – i Premier League och nästan granne med United – vill ta honom. Och sannolikt spela honom mycket.
Vet ni?
Jag låter faktiskt Sir Alex bestämma. Fast jag är väldigt sugen på att se Welbeck i en Unitedtröja igen. När hände det senast?
* Sen har vi då Rios utspel om att United borde få mer respekt. Det är en krystad vinkel, men Rio d.ä går igång på det och säger att motståndarna är avundsjuka på Uniteds dominans.
“We have won the league four times out of five. Half of it is that people want someone else to win it. Before I came here, Manchester United used to win the league and I would think it would be nice from a fans’ point of view to see someone else putting up a challenge.”
Det går dock inte att komma ifrån att Uniteds ligavinnande lag den senaste säsongen verkligen saknade en mittfältsdynamo. Det går inte. Vi har inte längre ett Becks-Keane-Scholes-Giggs-mittfält. Vi lär aldrig få det heller med tanke på att fotbollen utvecklas åt ett annat håll än det klassiska 4-4-2, men vi saknar en box-till-box-mittfältare som Keane och Scholes. Det blev ligaseger ändå senast, mest tack vare att övriga (keeper, backlinje, yttrar och strikers) såg till att allting hände ändå.
Men vi fick superstryk i Champions League-finalen och det berodde på att Barca har just ett supermittfält bestående av – Xavi.
Hade vi haft Xavi hade vi vunnit. Så enkelt kan det vara.
* Noterade 100 följare på Twitter (oavsett vad det står till höger här) och 200 följare på Unitedbloggen på Fejjan i dag!
Det ska firas.
In i dimman.
Vi hörs.