Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

He talks!

Fergie gjorde i går sin årliga sommarintervju med dagstidningarna i Storbritannien.
Han vidrörde förstås Sneijder-snacket, men var så kryptisk som man kan vara om man heter Alexander (jag tänker oftare nu än förr på att han heter så) Ferguson.
Först säger han “forget it”. Sen fyller han på med “we are looking at some things but I am not so sure Sneijder will be easy to get. I could pick three or four players to come in but they wouldn’t be good enough for us, so there is no point.”.
Här kan vi konstatera:

  • Han kan inte vara allvarlig när han menar att INGA mittfältare som är tillgängliga skulle kunna peta Anderson eller Carrick.
  • Det jobbas på Sneijder.

Sen fortsätter han med “I would be happy enough [to continue with the present squad]. Maybe I am a bit overloaded in the strikers’ positions. The alternatives in midfield are not nearly as strong. But I have a good squad.”
Alltså? Först säger han att mittfältarna som finns duger, sen säger han att alternativen han har på mittfältet inte är i närheten av de han har i sin anfallsbesättning. Kanske dags att förstärka mittfältet alltså?
Frågan här är förstås vilken eller vilka av anfallarna som försvinner. Vi har SEX i dagsläget. Mame Biram drar förstås (en mycket märklig värvning), men han får sällskap av minst en. Jag tror faktiskt att Fergie är beredd att sälja Berba. Får klubben inte tillräckligt med pengar för honom så står nog Kiko näst på tur. Rooney, Hernandez och Owen är givna (tänkte ett tag på att Owen skrivit på för att United skulle kunna få pengar för honom, men jag la ner den tanken snabbt). Men Kiko har inte visat tillräckligt för att han är beredd att satsa på och jag kan tänka mig att några Serie A-bossar är beredda att lätta på pengapungen.
Får inte United Sneijder kan jag faktiskt tänka mig att Fergie struntar i att köpa en mittfältare. Det vore inte olikt honom.
Men en ytterback till skulle inte göra ont. Vi har tappat tre sedan i januari och inte tagit in nån.
* Och häromdagen kom van Der Gea till Seattle. Viktigt.

Och pojken kan träna.

* För er som tycker att Wayne Rooney är rolig och spännande att lyssna på kan jag bjuda på den här intervjun som han gjort med ESPN. Själv tyckte jag höjdpunkten var att kunna studera hårjobbet på nära håll.