Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nästan genrep

Om ÅTTA dagar möter vi laget som betalar 200 miljoner för Jo och lika mycket för Santa Cruz och sen får beröm för att ha “lyckats” köpa Aguero för 400 mille och ge honom 500 mille i lön.
I natt kommer försäsongens coolaste match då vi möter Barcelona i Washington.
José Pinto hittar ursäkter innan matchen om det skulle bli förlust för Barca:
The goalkeeper said the game with the Red Devils “is not about revenge. I’d say it will be a nice game”. Pinto explained that his team is only just beginning its preseason preparations and these matches “are about nothing more than improving and getting into our rhythm”. 
Det börjar bli rejäl tid att sätta startelvan inför City och ligapremiären. Backlinjen ger sig själv och anfallet likaså när Chicharito är skadad. Som vanligt är det mittfältet som vi får gissa på. Och jag går inte riktigt med på det Paul Scholes sa häromdagen:
“There are no concerns at all – I think we are as good and probably better in that department than we have ever been.”
Han hänvisar till spelare som Anderson, Cleverley, Giggs, Fletcher, Carrick och Park (!).
Inga supernamn på innermitt, egentligen.
Anderson: Inte alls lyckats slå igenom än, imponerar ytterst sällan och är 23 år i år. Behöver verkligen höja sig två snäpp. Det är snart läge att säga att potentialen inte finns till att bli bättre. Men så tänkte vi om Nani också.
Cleverley: Imponerade inte när han spelade från start häromdagen, kommer från spel i Wigan där han blixtrade till emellanåt. Men han kan knappast ses som en etablerad PL-spelare som ska briljera i mästarlaget.
Giggs: 38 i år, totalt överkörd i CL-finalen, men dominant i CL fram tills dess. Frågan är hur mycket hans kvinnohistorier kommer att förfölja honom under hösten. Med ålderns rätt får han sannolikt ännu färre starter den här ligasäsongen än den förra då han spelade 25. Nummer 2 på mitten i dag?
Fletcher: Sjuk under våren och inte med till USA. Hävdar själv att han är helt fit nu, men hade en bedrövlig säsong senast. Har mycket att bevisa i höst.
Carrick: Har ju fått en ny roll som defensiv rensare, vilket tagit tid för fansen att vänja sig vid. Spelade upp sig ju längre säsongen led och får väl anses vara nummer 1 av våra innermittar.
Park: Ingen riktigt innerfältare, så klart, men har glänst som släpande anfallare i framförallt stormatcher. Ser dock inte honom som ett seriöst alternativ där längre heller, då Rooney givetvis är snäppet bättre där.
Summa summarum: Har svårt att se att vi skulle vara bättre än någonsin tidigare på Scholes position och det är egentligen synd och skam att påstå att spelarna ovan räcker för att dominera matcher. Men det är snarare synd och skam för motståndarlagen eftersom United ändå tråcklade sig igenom ligan 2010/2011 och – vann.
Oerhört spänd på att se vad han ställer upp med i natt.
För då tänker jag sitta framför datorn.
Äntligen!
(Fotnot: Jag räknar inte med Gibson överhuvudtaget. Fergie vill sälja honom. ‘Nuff said).