Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – Barcelona 2-1

Manchester United vann mot Barcelona med 2-1 i Washington. Owen och Nani gjorde Uniteds mål i en bra träningsmatch. United lämnar därmed USA med fem segrar på fem matcher.

United startar med De Gea i mål, Rafael, Vidic, Evans och Evra som backar, Nani, Anderson, Cleverley och Young på mitten och Rooney och Welbeck på topp.

Första halvlek
Matchen har knappt hunnit sparka igång innan Busquets praktiserar sina teaterkunskaper. Det märks dock att spanjorerna är ringrostiga, trots ett par helhjärtade försök lyckas de inte filma till sig någon straff.

Matchens första stora chans faller till Rooney efter ett utmärkt förarbete av Nani. Rooneys lyckas dock inte träffa mål.

Efter en kvart tvingas United till ett byte då Rafael väljer att byta efter att ha haltat i ett par minuter. Fabio ersätter och vi får hoppas att det bara var en lättare skada på Rafael, med tanke på att laget flyger hem direkt efter matchen är rehabiliteringschansen inte optimal.

Uniteds första mål kommer efter en utmärkt kontring direkt efter en hörna. Danny Welbeck driver bollen framåt och friställer Nani, som undviker offsiden med en tånagel – bra domaren, med en utmärkt passning. I friläge gör Nani inget misstag och rullar enkelt in bollen mellan benen på målvakten.

Annars är det en rätt låst första halvlek mellan två bra lag.

Andra halvlek
United gör tre byten i paus – Smalling, Giggs och Owen ersätter Evra, Anderson och Rooney. Smalling går in som högerback – igen – medan Fabio flyttar över till vänsterbacken.

Målvakt De Gea får gör sin första räddning efter 50 minuter då han klistrar Thiagos låga skott. Barcelona dominerar nu matchen med ett stort bollinnehav men spelet är är förlagt på mittplan och de skapar inte mycket.

Obertan ersätter Young efter 62 minuter.

Danny Welbeck får en mycket bra chans ett par minuter senare, målvakten gör dock en bra räddning. Owen tar hand om bollen och spelar Nani som dock drar sitt skott utanför. Ytterligare ett par minuter senare får Barcelona en jättechans sedan Iniesta spelat fram till Thiago i straffområdet. David de Gea gör dock en utmärkt reflexräddning. Därefter borde Dos Santos ha fått ha fått sitt andra gula kort efter en ful tackling men eftersom, antar jag, det är en träningsmatch klarar han sig.

Thiago skjuter sedan 1-1 med ett mäktigt skott från sisådär 20 meter efter att ha tagit emot bollen och avancerat ett steg. De Gea hinner inte ens reagera och kan inte göra annat än titta på när bollen letar sig upp i krysset.

United tar dock ledningen på nytt ganska snart. Tom Cleverley vinner bollen på mittplan i ett läge där Barcelona står med ett högt lag. Han driver framåt och friställer sedan Owen – i misstänkt offside, ingen vettig repris visas – med en utmärkt passning. Fri med målvakten är Owen i sitt esse och han lyfter säkert bollen över Valdes och in i mål.

Efter målet kommer Jones och Diouf in för Vidic och Welbeck. United kan sedan ganska enkelt spela av matchen. När klockan tickar in på övertid gör Obertan en bra löpning på högerkanten. Hans inspel passerar Valdes och ger Owen öppet mål. Uniteds forward missbedömer dock studsen och skjuter över.

Sammanfattning
Det var en relativt bra träningsmatch vi fick se. Här och var satsas det ordentligt i dueller och det är tydligt att inget av lagen vill förlora. Samtidigt var det förstås en träningsmatch, något som framför allt märktes på spelarnas ovilja att ta löpningar utan boll.

I United gör David de Gea en stabil insats. Han behöver inte göra många räddningar, en riktigt bra dock, men plockar ner flera bollar och agerar säkert med bollen vid fötterna. På målet är han chanslös. Han har också god hjälp av ett kollektivt utmärkt försvar, Barcelona skapar bara enstaka chanser på hela matchen och det insläppta målet är ett ögonblicks magi från Thiago.

Offensivt gör Tom Cleverley en bra insats. Han vinner mycket boll och är noggrann i passningsspelt. Nani skapar mycket oreda när han är på plan och gör också ett mål. Bäst i United anser jag dock att Danny Welbeck är, han ligger bakom mycket i Uniteds offensiv och löper hela tiden bra. Tiden i Sunderland har gjort honom gott och jag blir förvånad om han inte får åtminstone 15-20 matcher för United den här säsongen. Utlånad? Knappast! (Fast man vet ju aldrig med Fergie.)

Manchester United – Barcelona 2-1 (1-0)
Uniteds mål:
Nani (22), Owen (76)
Laguppställning: De Gea; Rafael (Fabio 16), Evans, Vidic (Jones 77), Evra (Smalling 46); Nani, Cleverley, Anderson (Giggs 46), Young (Obertan 62); Welbeck (Diouf 77), Rooney (Owen 46)

United reser hem till Manchester direkt efter dagens match. På tisdag spelar Olympique Marseille en välgörenhetsmatch i Monaco – motståndet beskrivs som “Sélection M.U.”. Exakta detaljer är inte kända – United säger till United.no att det inte är en Unitedmatch men att flera Unitedspelare kommer att delta.

På onsdag spelas Edwin van der Sars testimonial i Amsterdam (visas på TV10). Just nu hittar jag ingen säker information men det sägs åtminstone att Gary Neville, Paul Scholes, Rio Ferdinand och Nemanja Vidic ska spela.

På fredag väntar så Paul Scholes testimonial mot Eric Cantonas New York Cosmos. Då kommer definitivt United att spela.

Sedan avslutas säsongen/börjar säsongen på söndag med Community Shield mot den stökiga grannen Manchester city.