Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United hjälper Utöya offer

Marte Gustavsen Ödegården är en tjej som sköts i ryggen under den där hemska dagen på Utöya och det började med att Michael Owen skrev på twitter och önskade henne lycka till, men sedan när klubben fick höra om det bestämde man sig för att ta kontakt med Marte och hennes familj. Man skickade över en signerad matchtröja till att börja med och bjöd sen över henne och hennes familj till Manchester med allt betalt. Där kommer hon att få träffa spelarna och titta på träningar och matcher.

– Detta är en enorm motivation för henne till att träna och bli frisk igen. När hon fick hälsningen från laget, för att inte tala om inbjudan att komma på besök, trodde hon att det inte var sant, säger Tore Björn till norsk media.

– Signeringen av tröjan är en sak i sig, men att bjuda in henne och hela familjen tycker jag är väldigt fin gest. Dessutom kom det från ingenstans. Klubben själva har tagit initiativ till detta.

Vi på muss.se önskar henne lycka till i hennes tillfrisknande och hoppas hon får en trevlig vistelse på Old Trafford.