Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trio missar Community Shield

Sir Alex Ferguson meddelade på dagens presskonferens att trion Michael Carrick, Rafael och Chicharito missar Community Shield på söndag. Däremot är Darren Fletcher och Antonio Valencia redo för spel.

Michael Carrick har problem med en ömmande hälsena efter Edwin van der Sars testimonial i söndags och kommer inte att riskeras (vi minns dock hur Ferguson förra året berättade att Carrick skulle missa Community Shield mot Chelsea – då kom Carrick mycket överraskande till spel).

Rafael da Silva kommer mest troligt också att missa matchen, han har fortfarande ont efter att ha fått en smäll mot Barcelona i den avslutande träningsmatchen i USA.

Chicharito fick en hjärnskakning och förväntas inte vara tillbaka i spel förrän i slutet av augusti. Här är United inte villiga att ta några som helst chanser. ”[Chicharito] är fortfarande två till tre veckor från spel. […] Med tanke på att han fick en hjärnskakning för några år sedan så tar vi det säkra före det osäkra,” sa Ferguson.

Allt var emellertid inte dåliga nyheter på presskonferensen. Både Darren Fletcher och Antonio Valencia är tillbaka i träning och förväntas snart kämpa om en plats i laget. Kanske får någon av de t.o.m. chansen mot NY Cosmos ikväll eller Manchester city på söndag.

När det gäller Community Shield på söndag så ändrar inte Sir Alex Ferguson sitt förhållningssätt till matchen bara för att det är Manchester city som står för motståndet. ”Det är väldigt enkelt att låta känslorna styra i den här typen av matcher. Jag tror inte att vi kommer att ändra vår policy. Jag har alltid sett Community Shield som en språngbräda inför säsongens första match och vi har två eller tre spelare som behöver en match [för att komma i form].”

Källa: Manutd.com