Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: United – city

Sir Alex Ferguson var nöjd – framför allt med ungdomarnas insats, Tom Cleverley jagar fler medaljer, Nani tycker att det var en typisk Unitedinsats men Mancini var missnöjd. Här är reaktionerna efter Uniteds seger mot Manchester city.

Sir Alex Ferguson
”Det var en fantastisk insats. Vi var det bättre laget i första halvlek. Men de är ett stort fysiskt lag och fasta situationer var någonting vi behövde ägna oss åt och de gjorde mål på en fast situation. Det var emot matchbilden men mål förändrar matcher och med det andra trodde jag att de avgjort matchen.

”Vi hade planerat förändringar. Jag ville utsätta Jones, Evans och Cleverley för en situation som idag. Det var ett stort test och de gjorde det bra. Vi har förtroende för den här spelargruppen.

”Jag litar på [spelarna] och har förtroende för spelarnas kapacitet. Men du kan aldrig vara säker i Premier League, det är en så svår liga. Sex lag kan utmana om titeln. Genom erfarenheten av att ha gått igenom ligasäsonger vet du hur svårt det är. Det blir svårt nästa säsong.”

Tom Cleverley
”Förhoppningsvis kommer det många fler [titlar min väg] och det här är bara början. Som en ung kille ser du alla dina hjältar klättra upp för Wembleys trappsteg så det var härligt att göra det också. Förhoppningsvis är det bara början. Det är fantastiskt att vinna, framför allt mot dina lokalrivaler. Förhoppningsvis är vi tillbaka [på Wembley] och vinner ligacupen om några månader men för nu ägnar vi oss åt ligan.

”Personligen tycker jag att vi dominerade matchen. Jag tycker de hade fem starka minuter i slutet av första halvlek och de fick två mål. Jag tycker vi hade otur som låg under med 2-0 men vi gjorde förändringar och vi gjorde det bra i andra halvlek.

”Jag måste ta för mig nu. Jag vill bara göra det bra för klubben och personligen arbeta hårt och se vart det tar mig. Så jag är bara glad att spela.”

Nani
”Det här är United. Vi spelar alltid till sista minuten. Jag [gillar] attityden från de unga killarna i andra halvlek och alla trodde på att vi kunde göra mål. Managern sa att vi bara behövde göra det första målet och sen skulle matchen bli enklare för oss. Och vi gjorde det bra.

”Det är härligt att spela mot Man city och vinna på det sättet. Jag tror att fansen är stolta över oss och det är en vacker dag. Nu njuter vi bara. Jag planerade att chippa [vid segermålet] men målvakten stod på benen så i sista ögonblicket ändrade jag mig.”

Roberto Mancini
”Jag är besviken för i omklädningsrummet efter 45 minuter var vi två mål upp. Men när du leder på det sättet måste du kontrollera matchen. Det positiva för mig var de sista 20 minuterna i första halvlek. Men i andra halvlek tryckte United oss tillbaka för de låg under och vi förlorade kontrollen på matchen. Du kan inte låta det hända.

”Vi måste förstå varför vi förlorade den här matchen. Vi spelade bra och tog ledningen med 2-0 men vi behöver en stark mentalitet. När vi spelar mot ett bra lag som United eller när vi är i Champions League måste vi fortsätta spela fotboll. Vi kan inte göra som vi gjorde i andra halvlek idag. Det är viktigt att förstå det. Vi är besvikna för vi ville vinna den här titeln så vi måste förstå varför vi förlorade och förbättra oss.”

Övrigt
* United matchade fyra debutanter i dagens match – David de Gea, Phil Jones, Tom Cleverley och Ashley Young.
* United har nu vunnit Community (och Charity) Shield 19 gånger (varav fyra delade segrar). Det är bäst av alla klubbar. Hmm… 19… bäst av alla klubbar… Varför känner jag igen det?

Källor: Manutd.com, Mcfc.co.uk