Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Obertan klar för Newcastle

Gabriel Obertan är nu helt klar för Newcastle United. Fransmannen skrev idag på ett femårskontrakt med Tynesideklubben efter att ha klarat läkarundersökningen och kommit överens om de personliga villkoren.

Övergångssumman är i vanligt ordning inte bekräftad men ryktena talar om en summa runt tre miljoner pund.

”Jag pratade med några av mina kompisar och Newcastle är en storklubb med historia i England, så det är en fantastisk övergång,” sa Obertan till Newcastles officiella hemsida. ”Jag är helt enkelt väldigt glad att vara här för det är fortfarande en storklubb för mig.”

”Det var egentligen inget svårt beslut att komma hit. Jag hade två bra år i Manchester men det var svårt med konkurrensen och jag behövde verkligen en klubb där jag kan spela fler matcher. Jag vet att det inte kommer att bli enkelt att spela varje match här för det är en bra grupp men jag ville få en nystart i min fotboll,” fortsatte Obertan.

Gabriel Obertan kom till United från Bordeaux sommaren 2009. En skada gjorde att han fick vänta till oktober samma år på sin debut. Under sina två säsonger i United har han gjort 28 matcher (varav 13 från start) och ett mål.

MUSS önskar Gabriel Obertan lycka till i framtiden.

Källor: Manutd.com, Nufc.co.uk