Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tipset – slutspurten

6) Stoke
Ojojoj, tänker ni – Stoke som sexa! Men Stoke har nu erfarenhet, inkast och ett homogent lag. Etherington, Shawcross, Huth, Jones och nu även kopplas ihop med Palacios och Crouch är en outsider som kommer att störa många lag irriterande mycket med sin trista fotboll. Håller Woodgate (troligt!) också så är det ju ännu bättre – gör han det inte kan Upson vara den pusselbit som saknas för att försvaret ska hålla mer tätt.
Pennant och Etherington kommer att mosa inlägg till Jones och skulle Crouch ansluta blir det fler mål på fasta situationer. Det är på innerfältet som Stoke saknar vassare namn, men jag tror att det övriga räcker lika långt som Delaps inkast.
Att dom har en svensk lirare som heter Smajl Suljevic i föreningen förstärker bara min tro på Britannia-laget.
Det är inte så att jag HOPPAS att Stoke ska gå så här bra. Dom spelar egentligen dödgrävarfotboll och har jävligt obehagliga fans, det är bara så att jag råkar tro på dom en hel del. Det gör mig lite illa till mods.
Nyckelspelare: Kenwyne Jones.
Måste lyfta sig: Marc Wilson.
7) Sunderland
Fortsätter sin enorma satsning – har väl typ köpt spelare för mest pengar av alla efter City de senaste åren – men har svårt att få till det. Jag tror inte på någon succé nu heller även om en sjundeplats vore i linje med vad som kan väntas nu.
Sunderland kan ställa upp med en före detta Unitedbacklinje (Bardsley – O’Shea – Brown – Richardson) om dom vill och framåt bör Gyan och Wickham/koreanen kunna bjuda på bra fotboll. Det är mittfältet som det är lite si och så med. Gardner, Cattermole med flera är inga toppspelare, men gedigna och jobbiga motståndare.
Kul att en Eskilstunapojke nu är Sveriges störste spelare i världens bästa liga. Här kommer han garanterat att få chansen att briljera och jag tror att fansen kommer att gilla “Bissen”. Han är begränsad, men har än härlig dojja. Frågan är bara hur supportrarna tar honom till sig om det går motigt och han fortsätter med sitt eviga gnäll på domarna. Det får han nog lägga av med.
Nyckelspelare: Asamoah Gyan.
Måste lyfta sig: Målvakterna.
8) Spurs
Ingen anfallare av tillräckligt hög klass: Crouch, ryssen och Defoe är åt skogen för ojämna för att kunna leda anfallslinjen. Luka Modric vill inte vara kvar, i backlinjen har dom som vanligt glaslirare och det är väl tur att dom har världens genom tiderna bästa spelare alla kategorier i Gareth Bale – annars skulle dom åka längre ner i tipset.
Men kanske borde dom egentligen prickas in högre upp med tanke på att Redknapp “slipper” CL-fotboll den här säsongen. Harry har varit oväntat och ovanligt återhållsam på värvningsfronten och bara tagit in ännu en 30+-spelare på målvaktssidan, Brad Friedel. Kan tänka mig hur mycket det svider i honom att det inte gått att göra fler transfers, men problemet är väl att han gjort så pass många att spelare som Kranjcar och Crouch sitter med löner som få intresserade klubbar kan matcha.
Får dom in en klassanfallare till och behåller stommen Dawson – Modric, Bale, Lennon (i slag) – van der Vaart så kommer Spurs ett par platser högre upp. Men jag tvivlar. Speciellt med tanke på van der Vaarts förmåga att försöka följa Darren Andertos skade-cv så gott det bara går.
Den perfekta Spursvärvningen skulle annars vara en viss Dimi Berbatov.
Nyckelspelare: Rafael van der Vaart.
Måste lyfta sig: Jermaine Defoe.