Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Äntligen höst! Inför West Bromwich Albion

Plötsligt spelar det ingen roll att din semester är över och att koftan åker fram om kvällen. Det är äntligen dags för ligapremiär.

Väntan är över. Premier League är tillbaka, trots att galenskapen i veckan tog över England med kravaller och ofattbar förstörelse. Nu fokuserar vi på att Manchester United är tillbaka, Sir Alex och grabbarna i laget. Dessutom med några nya lovande bekantskaper.

Inget fel på sol, bad eller soliga dagar på stans uteserveringar, men nog är det något som fattats. Tack vare det årliga sommaruppehållet finns åtminstone en positiv sak med höstens inmarsch. Något att se fram emot när vädret är piss och man är tillbaka på jobbet eller skolan i den gråa vardagen.

Redan på lördagen sparkade ligan igång, men Manchester Uniteds fans får vänta en dag till. På motståndarnas planhalva ställer West Bromwich Albion upp, laget som chockade Old Trafford och knep en poäng i 2-2 matchen förra säsongen.

På The Hawthorns, med kapacitet för 26.484 åskådare, gick det bättre för United som på nyårsdagen tog hem segern med 2-1 efter Wayne Rooneys första mål sedan mars 2010 och Javier Hernandez avgörande med en kvart kvar.

The Baggies är svårforcerade och lär med Jonas Olsson i det defensiva navet bli ett bra test för Uniteds offensiv, som verkligen imponerade mot Manchester City i förra helgens Community Shield. Som alla vet är inte laget i formtopp men det såg lovande ut inför ligapremiären.

– Vi måste göra allt vi kan för att ta tre poäng, det är det viktigaste. Det handlar inte om hur vi spelar, det handlar om att vinna. Det är målet, säger kapten Nemanja Vidic till ManUtd.com inför matchen.

Nemanja Vidic tror att United är perfekt förberedda för starten av säsongen 2011/12, även om han varnar West Brom i premiären. Kapten Vida är fokuserad på att förlänga Uniteds förlustfria svit på The Hawthorns i Premier League och tror att segerraden från försäsongen ska lyfta United i ligaupptakten.

– Vi har inte prickat toppformen riktigt än men jag tycker vi gjort ett bra jobb under försäsongen och fysiskt är vi redo, sa Vidic.

– Att börja säsongen på bortaplan är lite svårare. Den första matchen är alltid svår, även på hemmaplan, och West Brom är inte ett lätt ställe att åka till. Förra säsongen hade vi det tufft och jag kan inte se att det blir lättare denna säsong.

Sir Alex Ferguson har inför matchen talat om vikten av att förbättra spelet på bortaplan, som förra säsongen var Uniteds sämsta i Premier League – samtidigt som läget var precis det motsatta hemma på Old Trafford.

Två nyförvärv lär få starta
Ashley Young, Phil Jones och David de Gea heter säsongens new boys. Minst två av dem: Young och De Gea lär få starta i premiären.

Young har snabbt funnit sig tillrätta i laget, slog den precisa frispark som ledde fram till Uniteds viktiga reduceringsmål mot City och liksom då lär han ta platsen till vänster på mittfältet, utan konkurrens från Antonio Valencia som fortfarande inte är helt återställd efter sin skada.

De Gea släppte in ett billigt mål mot City och genast tog snacket fart. Sir Alex Ferguson tror dock på den 21-årige målvakten – som helt garanterat spelar på söndag.

– De Gea kommer spela på söndag. Jag tror på De Gea på lång sikt, det är anledningen till att vi köpte honom och spenderade 18 miljoner pund och vi ger honom chansen, sa Sir Alex Ferguson till ManUtd.com.

De Gea kritiserades även för 1-0 målet, men Sir Alex tycker inte att det är rättvist av media att skylla målet på målvakten om man samtidigt inte klandrar Joe Hart för Uniteds reducering till 2-1.

– Det är intressant nog samma sak med Joe Hart men det fanns ingen kritik mot honom för det målet, sa Sir Alex.

Citys andra mål kallar tränaren ett tekniskt misstag som inte ska upprepas. Men på pluskontot går tydligen kursen i engelska framåt.

– Han lär sig mycket. Hans engelska går mycket bra och han tar in det väldigt bra. Hans lärare är nöjd. Målvaktstränaren Eric Steele är nöjd med att kommunikationen når fram bit för bit, berättar Sir Alex.

Förhoppningsvis ska ingen behöva sakna John O’Shea och Wes Brown, som lämnat för Sunderland. Också värt att nämna är att Gabriel Obertan efter fyra startade matcher på två säsonger gett upp och flyttat till Newcastle, i fall någon missat det.

Kamp mot klockan
United kan bli utan en viktig kugge i Patrice Evra, som ådrog sig en knäskada mot City och missade Frankrikes landskamp mot Chile nu i veckan. Sir Alex lär dock vänta in i det sista på Evra. Fabio eller Jonny Evans är klara att ersätta. I övrigt saknas som sagt Antonio Valencia. Darren Fletcher är inte heller klar för spel än efter sitt virus och Javier Hernandez förväntas inte vara tillbaka från sin hjärnskakning förrän först om två veckor.

Manchester Uniteds trupp: De Gea, Lindegaard, Rafael, Smalling, Ferdinand, Vidic, Jones, Evra, Evans, Fabio, Nani, Park, Cleverley, Anderson, Carrick, Giggs, Young, Rooney, Berbatov, Welbeck, Diouf, Owen, Macheda.

Paul Scholes har sorgligt nog lagt skorna på hyllan, men det gör att nya spelare får chansen. Tom Cleverley, Danny Welbeck, Federico Macheda och Mame Biram Diouf är tillbaka i truppen och vi går en spännande säsong till mötes.

Vill värva Owen
The Baggies tog förra säsongen under nye tränaren Roy Hodgson klubbens bästa placering genom tiderna. Inför denna säsong har han köpt in Readings striker Shane Long och Zoltan Gera från Fulham. Från Birmingham har United-bekantingen Ben Foster kommit in på lån. Veckans stora snackis har varit intresset att signa Owen Hargreaves, men det är ännu inte uppklarat.

24-årige Shane Long förväntas göra debut. Roy Hodgson verkar dock få klara sig utan anfallaren Peter Odemwingie, liksom Steven Reid, Youssuf Mulumbo och nyförvärvet gareth McAuley.

West Bromwich Albions trupp: Foster, Reid, Tamas, Olsson, Shorey, Mulumbu, Scharner, Brunt, Morrison, Thomas, Long, Odemwingie, Cox, Fulop, Jones, Cech, Tchoyi, Ibanez, Dorrans, Jara, Fortune.

Matchen visas förstås på tv – på Viasat Fotboll, Fotboll HD och Premier League HD med start klockan 17.00.

Då kör vi! Jakten på ligatitel nummer 20 kan börja.

Väntan är över.