Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson litar på ungdomarna

Sir Alex Ferguson har avfärdat att Manchester United ska göra några ytterligare värvningar i det här transferfönstret. Istället litar han på ungdomar som Tom Cleverley och Paul Pogba.

”När du tittar på den listan av spelare, jag letar definitivt inte att förlänga den. Jag har sagt det i flera veckor men [media] har skrivit något annat, att jag ska köpa den ena eller den andra. Men vi har inte sagt något, vi fortsätter bara att göra vår sak,” sa Sir Alex Ferguson på fredagens presskonferens.

På en fråga om det var dags att glömma en värvning av sommarens hetaste rykte, Wesley Sneijder, svarade Ferguson: ”Ni kan glömma vem ni vill. Jag är nöjd med de unga spelare jag har.”

Ferguson pekade på Tom Cleverleys fina insats mot Manchester city i Community Shield och förklarade att han litar på spelare som Anderson, Michael Carrick och Darren Fletcher. Ferguson hade också mycket gott att säga om Uniteds mittfältstalang Paul Pogba, som av Fergusons ord att döma kommer att få chansen i a-laget ganska snart.

”Vi är rätt positiva när det gäller honom. Om vi håller Paul Pogba tillbaka, vad händer då? Han kommer att lämna om ett par år när hans kontraktstid är slut. Vi måste ge honom möjligeheten att visa vad han kan göra i a-laget. Han har kunnandet, fysiken och är atletiskt.”

Ferguson bekräftade också att David de Gea kommer att inleda säsongen som förstaval som målvakt. De Gea hade otur med det andra målet mot city men var chanslös på det första menar Ferguson. ”Anledningen till att vi köpte honom och spenderade 18 miljoner pund är den långsiktiga lösningen. Han hade otur med det andra målet. Vi förväntade oss inte det och han kommer inte att göra det igen. Men han hade ingen chans på det första. Målvakten har absolut ingen chans när bollen lyfts in på det sättet. Det räcker med minsta lilla touch och målvakten är död.” Ferguson jämförde också med målet som Chris Smalling gjorde och pekade på att Joe Hart inte blev kritiserad trots att ”det var exakt samma typ av mål och han är [Englands] jävla landslagsmålvakt.”

Vad gäller skadeläget så sa Ferguson att Javier Hernandez alltjämt är tio dagar från att ens börja träna fotboll igen. Michael Carrick och Patrice Evra är osäkra inför ligapremiären mot West Brom medan Darren Fletcher kommer att spela för reservlaget mot Arsenal på måndag, kanske får han där sällskap av Antonio Valencia. På lördagen har det också dykt upp rykten som säger att Rafael da Silva har problem med en axelskada men det är än så länge inte bekräftat.

Källa: Guardian.co.uk