Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lag 3-5

3) Chelsea
Cech, Terry, Lampard och Drogba håller än även om de sett lite rostiga ut på sistone. Lägg till David Luiz och Fernando Torres med en försäsong i kroppen, superlöftet Lukaku inköpt och att Danny Sturridge utvecklades i raketfart i Bolton (jag har till och med honom som skyttekung!) och det här blir ett hyperfarligt Chelsea.
Men den stora frågan är ju förstås hur min årskamrat André Villas-Boas klarar av att hantera omklädningsrummet. Han måste få spelarna på sin sida, helt enkelt. Sen är ju frågan om inte Chelsea också måste förstärka på mittfältet. En mycket märklig situation med tanke på att mittfältet i Londonklubben varit överöst med storstjärnor. Men med Essien borta, Mikel medelmåttig och Lampard till åren kommen så är det faktiskt här som Abramovich behöver nytt.
Inte nödvändigvis Modric. Jag ser mer ett behov av en Sneijder faktiskt.
Men rutin, det har dom. Och med tanke på att varken Arsenal eller Liverpool har lag som kan nå högre upp hamnar Chelsea som trea tack vare uteslutningsmetoden.
Nyckelspelare: Fernando Torres.
Måste höja sig: Frank Lampard.
4) Arsenal
Här är det ju kaosartat. Som väntat. Fábregas blir inte kvar, inte Nasri heller och Wenger har ett försvar som ser ut som Uniteds innermittfält. Typ. Men Arsene har Jack Wilshere och Robin van Persie. Det räcker en bra bit, förutsatt att den senare får en skadefri säsong. Han har inte spelat mer än 28 ligamatcher någon gång under sina år i London.
Polacken i mål får en viktig roll, han måste leverera eftersom ingen annan kan, och försvaret … Med Squillaci kvar, Gibbs glasskör och Vermaelen ett år efter så är det här det bränner. Wenger MÅSTE köpa en mittback som kan leverera. Det är ju ett skämt att han försökt vinna ligan med spelare som Silvestre och Squillaci och Djourou. Jag blir nästan förbannad och undrar varför inte Senderos är kapten. Det kunde ju inte gå sämre.
Det märkliga i det hela är ju att fokus på want-away-killarna och behovet av en försvarare helt tagit bort fokus från det faktum att Arsenal inte har en gjuten förstemålvakt. Scexhdsjfjsklny eller vad han heter är ju ingen toppkeeper och Fabianski/Almunia skulle kanske vara bra målvakter i Championship.
Det här blir en nyckelsäsong för både klubben och deras grodätande manager. Jag är generös som sätter dom som fyra och det var hårfint om jag skulle sätta Pool före.
Nyckelspelare: Robin van Persie.
Måste höja sig: Målvakterna.
5) Liverpool
Nej, det är inte Liverpools år nu heller. Henderson, Downing och Adam är inga världslirare och det är världslirare som behövs för att Liverpool ska kunna slåss om titeln. Väck med vattenbärare som Carragher, Kuyt och Lucas, visst dom är nyttiga och har Poolhjärta, men dom har såna enorma begränsningar som fotbollsspelare att dom är i vägen.
Andy Carroll har potential, men är värd 400 miljoner lika ofta som Mattias Jonson är det.
Steven Gerrards skadelista närmar sig Darren Andertons och Gerrard har inte burit Liverpool på ett par säsonger nu. Men det finns ett överflöd av mittfältare och statistik visar att kaptenen inte är lika viktig för laget längre. Ett problem Dalglish har är att hans klubb betalar miljoner i lön varje vecka åt killar som Poulsen och Joe Cole. Det är inte det lättaste att bli av med dom heller eftersom ingen vill ha dom med den kostnaden. José Enrique är en bra ytterback, men lite väl haussad. Dock är 6 miljoner pund ett rimligt pris, för en gångs skull. Till skillnad från 20 mille för Downing som ju är ett rent skämt.
Charlie Adam-köpet kan bli fågel eller fisk. Liverpool har saknat den typen av spelare sedan Alonso försvann och pressen är lite annorlunda på skotten på Anfield än på Bloomfield Road.
Mycket hänger på Luis Suarez. Lyckas han, lyckas Liverpool i alla fall nå Europa. Alltid något. Som det är nu spelar dom ju inte ens på torsdagar längre.
Nyckelspelare: Luis Suarez.
Måste höja sig: Jamie Carragher.