Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Seriepremiär! (vill lägga till fler utropstecken men gör det inte!)

Fördelen med Premier League-säsongen är att den gör uppehåll över sommaren och inte vintern. Kan ni tänka er att gå nästan hela december, hela januari och halva augusti utan engelsk fotboll?
Nej, inte jag heller.
Så även om saknaden finns så är den uthärdlig så länge det är fint väder, sommar – och träningsmatcher. Det allra bästa är förstås ett mästerskap med Unitedspelare inblandade.
Men nu är det dags. I morgon kickar United igång säsongen på The Hawthorns.
Vi gör det med en mittfältare kort. Okej, Cleverley ser ut att vara en spelare att tro och hoppas på, men jag kan inte se honom göra mer än 25+ matcher den här säsongen och med tanke på Giggs ålder och Andos skadebenägenhet så är jag lite orolig, trots allt.
Även om Fergie inte är det och har uteslutit fler inköp. Kanske blir det Paul Pogba som blir The One.
Samtidigt har jag inte sett oss som så självklara favoriter på hur länge som helst och det är ju också en läskig känsla.
Nåja, i morgon får vi det första riktigt allvarliga testet. West Brom borta är mer ett sånt än City i en vänskapsmatch.
Min elva innehåller inga konstigheter. De Gea måste givetvis få chansen efter sin mindre lyckade debut och Smalling borde rimligen fortsätta som högerback efter C Shield-framträdandet. Resten av backlinjen plockar ut sig själv.
På mitten utgår jag ifrån att Carrick håller och att Ando i kraft av rutin tar platsen före Cleverley. Både Nani och Young anser jag vara självskrivna när inte Valencia är ikapp.
Det är lite lurigt vem som ska assistera Rooney på topp. Welbeck har gjort en bra försäsong, men den übercoole (arrogante kallades han felaktigt i Sportbladet häromdagen) bulgaren som blev kidnappad som 18-åring är ju en bättre spelare. Får inte han spela när Hernandez är borta (hjärnskakningen) så kanske gränsen är nådd även för honom.

De Gea

Smalling – Rio d.ä – Vida – Evra

Nani – Carrick – Ando – Young

Rooney – Berbatov

* Lite utmärkelser redan nu:

Årets spelare: Wayne Rooney.

Skyttekung: Robin van Persie.

Assistkung: Ashley Young.

Årets lag: Friedel – Smalling, Vida, Kompany, Evra – Nani, Modric, Touré, Young – Rooney, van Persie.

Förste att kickas: Alex McLeish.

Förste domare att drabbas av Fergie Fury: Phil Dowd.

* Sist Darren Fletcher och Antonio Valencia spelar reservfajt på måndag. Sen är det bara Hernandez på skadelistan. Känns lite märkligt att inte ha Hargreaves där.