Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadeuppdatering

Vi har diverse skador i truppen men det var inte som vi först trodde med vissa vilket är positivt. Idag uppdagades det en hel del positiva och negativa saker.

Förra veckan sades det att Rio Ferdinand skulle vara borta i 6 veckor men så är tydligen inte fallet, Så här sa Sir Alex på dagens presskonferens.

– Förra veckan trodde vi Rios sträckning skulle hålla honom borta i 6 veckor, och med vidic trodde vi att det kunde vara ett nervproblem.

– Vidic har en lårmuskelskada vilket betyder att han blir borta i 4-5 veckor och det är längre än vi trodde. Samtidigt är Rios skada inte så illa som vi trodde och han kan vara redo för vår match mot Arsenal men jag tror inte han kommer vara redo på måndag. Det är fantastiskt hur omständigheterna kan förändras på några dagar.

Men det är inte bara våra mittbackar som har problem utan Rafael har genomgått en operation och Javier Hernandez, Antonio Valencia och Darren Fletcher har haft diverse problem med men dessa tre är på väg tillbaka avslöjar Sir Alex.

– Rafael har genomgått en operation i axeln denna vecka och han blir borta 10 veckor. Det var en konstig skada egentligen, han vann en tackling på träning och föll på hans axel.

– Patrice är tillbaka vilket ger oss erfarenhet, Chicharito är tillbaka i träning och gör mycket bra ifrån sig. Valencia kommer att få spela i reserverna nästa vecka.

– Darren Fletcher fick spela häromkvällen så han är tillbaka och mår bra. Han kommer kanske att spela en match till i reserverna och sedan borde han vara redo för förstalaget.

Som ni ser ljusnar det på skadefronten vilket är bra men väldigt tråkigt att Rafael får dras med diverse skador hela tiden men vi får hoppas att det blir bättre framöver.