Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic/Rio d.ä vs Jones/Evans

Sir Alex hade garanterat haft Rio d.ä:s skade-cv i bakhuvudet när han valde att ta in Phil Jones under sommaren.
Eftersom Vidic har börjat gå sönder också var det nog egentligen inga konstigheter.
Jones kan säkert räkna med 25-30 matcher den här säsongen – Smalling fick ju 23 under sin första – och jag har svårt att bli orolig över det. Jones är tillräckligt bra. Däremot är ju frågetecknet större för hans mittbackspartner från Nordirland. Efter sin avgrundsdjupa formsvacka, vilket en spelare inte får ha i Manchester United, förra säsongen är det här kanske Jonny Evans viktigaste nio månader i karriären.
Fortsätter han att göra enkla misstag, dra på sig en mängd galna frisparkar för att han ligger för tätt i ryggen och spela allmänt dåligt är det nog rökt för honom.
Men jag har tro.
Vi har ju alla sett hur bra han kan var, hur bra han kan karatesparka Drogba i bröstet och komma undan med det. Tottenham hemma är en alldeles utmärkt värdemätare för Evans/Jones.
* Rollerna blev ju som bekant ombytta, meddelade Ferguson i dag. Rio d.ä är snart tillbaka och Vidic är borta länge. Jag är väl inte ensam om att önska att det var tvärtom. Rio d.ä är förstås desperat och känner att hans plats i laget är hotad och kan mycket väl stressa tillbaka – som han gjort förr – och bli skadad igen.
Det kan mycket väl vara Rios sista säsong hos oss. Hans kontrakt går ut efter nästa, 2013, och Fergie är ju inte känd för att ha kvar spelare som han inte litar på.
* Sist: Det finns fortfarande biljetter att köpa för allmänheten till Arsenals match i morgon. Hemma. Mot Liverpool.
Wenger! Vad händer?!
Inte ens Jack Wilshire Wilshere verkar gilla läget. Först gratulerar (!) han Cesc till flytten till Barca, sen försöker han med ett litet “LOL” dölja hur irriterad han egentligen är.
“Been at Arsenal since i was 9 and this is how they spell my name! LOL!”