Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Tottenham

United tar emot Tottenham i säsongens första hemmamatch på Old Trafford. Båda lagen dras med skadeproblem, och United ställer upp med en väldigt ung försvarslinje. Tre poäng är dock vad som gäller och inget annat när spelarna stegar ut.

Manchester United
Små problem i premiären mot Baggies, men tre poäng rikare innebar att första bortavinsten var ett faktum. Tyvärr utgick både Vidic och Ferdinand p g a skador, och saknas i måndagskvällens hemmamöte mot Tottenham. I stället tar Jones och Evans plats central i backlinjen medan Evra är tillbaka och tar sin plats till vänster. För övrigt ser laget relativt likadant ut som senast, med möjligtvis små undantag. Då tänker jag främst på Welbeck på topp (ersätts av Berbatov?) och någondera mittfältaren centralt. Giggs är redo att starta, liksom Carrick, som senast startade på bänken. Ando och Cleverley gjorde det hyfsat mot West Brom, men får båda chansen på nytt?

Som sagt en del skador som stör den ultimata uppställningen, men annars ser det helt okej ut inför matchen mot Spurs. Offensivt ser det riktigt bra ut, men Nani måste rycka upp sig och spela betydligt bättre än senast mot Baggies.

Håll ögonen på: Wayne Rooney. Striker, spelfördelare, målskytt, geni. Hemmaplan, hemmapublik och fantastisk nivå på leveransen i form av Young och Nani.

Möjlig startelva: De Gea; Smalling, Evans, Jones, Evra; Nani, Cleverley, Giggs, Young; Berbatov, Rooney

Tottenham
Öppningsmatchen mot Everton ställdes in p g a kravallerna, men inverkar det i måndagskvällens möte? Kommer med ”kalla ben” till Old Trafford, trots en 5-0 vinst mot Hearts i europaspelet senast. Redknapp dras också med flertalet skador, och i nuläget verkar Modric, Crouch, Huddlestone, Pienaar, Gallas, Sandro, Palacios, Jenas och Ledley King missa matchen.

Håll ögonen på: Gareth Bale. Grym winger med fenomenal vänsterfot. Smalling får en tuff kväll.

Möjlig startelva: Gomes; Walker, Dawson, Kaboul, Assou-Ekotto; Lennon, Kranjcar, Livermore, Bale, van der Vaart; Defoe

Tips: 3-1. United tappar sällan poäng på hemmaplan, och med spelare som Rooney, Young och Nani i offensiven bör några mål bakom Gomes inte vara någon omöjlighet. Försvaret är ospelat liksom De Gea i målet, vilket mycket väl kan resultera i ett baklängesmål, speciellt eftersom Lennon, Bale och van der Vaart är kvalitativa spelare.

// Nico