Så spelade de mot Tottenham

Lagom till helgen kommer MUSS spelarbetyg från den senaste matchen mot Tottenham Hotspur.

Ni vet när man tänker: ”är det inte något jag glömt bort?”. Det tänkte jag idag.

Bättre sent än aldrig. Här kommer MUSS spelarbetyg för matchen Manchester United – Tottenham Hotspur, enligt följande betygsskala:

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David De Gea (90 minuter)
Hans bästa match hittils med tanke på den hållna nollan och att det inte blev något avgörande misstag. Tappade dock en hög boll i gapet på Jermain Defoe, som dock prickade stolpen. Det blev däremot flera räddningar på hans plussida, och bollfördelningen ser bra ut. Det tar sig, sa pyromanen.
Betyg: 7

Chris Smalling (90 minuter)
Är han mittback? Stackars Chris Smalling riskerar att reinkarneras som Wes Brown, han är för bra för att bara få spela mittback. Till och med säkrare och tryggare med bollen än O’Shea och Brown. Tog hand om Gareth Bale, som dock inte ser ut att trivas och ofta tar fel beslut.
Betyg: 7

Phil Jones (90 minuter)
Kung i backlinjen vid 19 års ålder. Jag känner mig plötsligt gammal och det tror jag nog att Rio Ferdinand också gör. Tog offensiva löpningar med boll som varken Vidic eller Rio klarar av och omkullkastade då balansen i Spurs defensiva spel. Sänkte dessutom Bale med en ”Hysenare”, skrek ”get up” och spelade vidare.
Betyg: 7,5

Jonny Evans (90 minuter)
Gjorde sitt jobb i 90 minuter som vikarie för Nemanja Vidic. Jag minns inte särskilt mycket av Evans match, vilket måste betyda att han inte gjort några stora misstag. Bra samarbete med Phil Jones, trots deras korta tid tillsammans. Fick Uniteds enda varning men höll disciplinen efter det.
Betyg: 6,5

Patrice Evra (90 minuter)
Såg pigg ut, speciellt i inledningen, och säker i defensiven. Inte så konsigt kanske med tanke på att han missade premiären. Tog sig till ett kanonläge i första men missade helt bollen med högern. Tricksade och växelspelade med Ashley Young så det stod härliga till. Däremot ville inte bollen hitta in till rätt spelare i straffområdet. Två mål kom från högerkanten, ett kom centralt.
Betyg: 7,5

Nani (90 minuter)
Portugisen väntar på att det ska lossna. Intentionerna fanns där, han utmanar och drar på sig markering men har lite otur med avsluten. Det känns som att Arsenal blir hans match efter två poänglösa matcher. Dags att lobba?
Betyg: 6,5

Anderson (90 minuter, 1 mål)
Det sades efter premiären men kommer här igen: Visst kommer killen blomma ut i år. Drivet med bollen, passningarna i djupled, yttersida eller innersida – det spelar ingen roll. Skönt att han också fick göra mål, vilket ytterligare spär på självförtroendet. Iskallt avslut mot en chanslös Brad Friedel.
Betyg: 7

Tom Cleverley (82 minuter, 1 assist)
Cleverleys rörelse och inblandning är spelet imponerar mer och mer. Samarbetet med Anderson likaså. Han är otroligt säker i passningsspelet och låg med ett precist inlägg bakom 1-0 målet innan han byttes ut. Vore det inte för Friedels räddning hade han även fått göra sitt första mål för United i Premier League.
Betyg 7

Ashley Young (82 minuter)
Hans irrationella och utmanande spel bidrog nog till att Harry Redknapp bytte in Corluca redan i halvtid. Han kan gå runt sin försvarare på båda sidorna och bidrar till Uniteds kontrolltaktik genom att hålla uppe bollen så att laget kan flytta upp. Fina växelspel med Rooney och Evra vid flera tillfällen.
Betyg: 7

Wayne Rooney (90 minuter, 1 mål)
För första gången någonsin har Rooney börjat säsongen med mål i de två första matcherna. Han är het och jag kan inte förstå hur formen ska kunna hålla hela den långa säsongen. I mina ögon var han matchens lirare, även om man dennahär dag unnar Welbeck den äran. Till sist kom målet som han förtjänat efter sitt slit. Rooney var inblandad i allt, både framåt och bakåt. Dessutom så trygg med bollen att det gör ont.
Betyg: 8,5

Danny Welbeck (82 minuter, 1 mål och 1 assist)
Han kommer från Manchester. Nu på god väg att bli en favorit på Old Trafford. Den långe drasuten är tillbaka från Sunderland som en man och visade det med ett mål och en absolut fantastisk assist till 2-0 – där inte ens Anderson kunde missa. Med klacken skojade han bort Michael Dawson. Welbeck var inte bra hela matchen men kämpade på tills det lossnade. Byttes mot Hernandez och nu har Sir Alex Ferguson ett riktigt dilemma framför sig.
Betyg: 8

Inhoppare:

Ryan Giggs (8 minuter, 1 assist)
Fick inte nog med speltid för ett betyg. Det skiter jag i och ger honom en inofficiell sjua bara för det sätt han klev in och efter fem minuter med ett nätt inlägg la upp spiken som Rooney slog i kistan.

Ji-Sung Park (8 minuter)
Spelade för kort tid för ett rättvist betyg.

Javier Hernandez (8 minuter)
Ärtan är tillbaka, visade att han är sugen på spel och jagade 4-0. Dock spelade han inte länge nog för ett korrekt betyg.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS