Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fem Unitedspelare i Capellos trupp

Tom Cleverley, Phil Jones och Chris Smalling får chansen att landslagsdebutera efter att idag ha inkluderats i Fabio Capellos trupp inför EM-kvalmatcherna mot Bulgarien och Wales. Den unga trion får sällskap i truppen av lagkamraterna Wayne Rooney och Ashley Young.

Tom Cleverley får alltså en ny chans att göra landslagsdebut efter att gått miste om den chansen för några veckor sedan då England-Holland blev inställd. Han får sällskap i truppen av Phil Jones och Chris Smalling som också får chansen att landslagsdebutera efter en imponerande säsongsinledning. Chansen till debut är dock kanske inte jättestor, truppen är nämligen 25 man stark.

I den engelska truppen hittar vi, förstås, också Wayne Rooney och Ashley Young. Däremot riskeras inte Rio Ferdinand trots att han var frisk nog att sitta på bänken i gårdagens match mot Arsenal. Även Michael Carrick saknas och viss spekulation föreligger om att han fortfarande har problem med den skada han ådrog sig under försäsongen.

Danny Welbeck torde ha haft en utmärkt chans att ta plats i truppen om han inte hade blivit skadad igår. Skadan innebär dessutom att han har lämnat återbud till U21-landslaget. Därmed blir Ben Amos ensam Unitedrepresentant i U21-laget då Phil Jones ju tog plats i a-landslaget.

England möter Bulgarien på bortaplan på fredag och tar sig sedan an Wales på tisdag, båda matcherna i kvalet till EM 2012.

Truppen i sin helhet
Robert Green, Joe Hart, David Stockdale; Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Phil Jagielka, Phil Jones, Joleon Lescott, Micah Richards, Chris Smalling, John Terry; Gareth Barry, Tom Cleverley, Stewart Downing, Adam Johnson, Frank Lampard, James Milner, Scott Parker, Theo Walcott, Ashley Young; Darren Bent, Andy Carroll, Jermain Defoe, Wayne Rooney

Källor: Manutd.com, Thefa.com