Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wayne Rooney hyllar Uniteds nya stjärnskott David De Gea

Wayne Rooney har sannerligen inte varit sparsam när det gäller hyllningarna, till både höger och vänster under säsongsupptakten. Näste man på tur att hyllas är Uniteds nya stjärnskott, målvakten David De Gea.

David De Gea, köptes från Atlético Madrid för runt 180 miljoner kronor, inför denna säsongen. Den blott 20 år gamle målvakten visste att det skulle krävas en del av honom, för att fylla luckan efter hans företrädare, Van Der Saar. Och De Gea fick en mycket tuff start i United-dressen.

Han försvarades utav Sir Alex Ferguson, men blev tvungen att uthärda tuff kritik från många andra håll, efter de båda målen han släppte in mot Manchester City, i Community Shield på Wembley. Och inte nog med det. Det fanns ingen tvekan om vem man skyllde på under premiären av The Premiership, då West Bromwich så när fixade en poäng hemma på The Hawthorns, sju dagar senare.

Framsteg har gjorts sedan dess dock.

David De Gea höll sin första nolla som Unitedkeeper i 3-0 segern mot Tottenham, även om det såg något darrigt ut stundtals. Han följde upp den fina insatsen med att rädda Van Persies straff, i 8-2 segern hemma mot Arsenal i helgen, efter att Theo Walcott föll enkelt i straffområdet. Även om straffen var något slarvigt slagen av holländaren, så var det likväl en viktig räddning i ett tidigt skede av matchen.

”Han är ung och har fortfarande mycket att lära” säger Wayne Rooney till Manchester Evening News.

”Han arbetar hårt och ser ut att må bra under träningarna.

”Han visar en stor karaktär. Trots två dåliga insatser mot City och West Brom, så tycks han inte vara det minsta berörd över det.

”De senaste matcherna har han spelat bra för oss och han kommer bara att bli bättre ju mer han spelar.

”Det finns mycket av Van Der Saars kvalitéer i David.” avslutar Rooney.

Källa: menmedia.co.uk