Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: En mittfältsgigant

Reflektioner från helgen som varit inkluderat Rooney, målvaktskläder och filmningar. Samt den stora frågan: klarar vi årets säsong trots att vi inte köpt in en mittfältsstjärna? Klarar vi oss med det manskap vi besitter just nu?

En Premier League-fri helg är aldrig en bra helg. Det tror jag att alla kan hålla med om. Landskamper är inte samma sak, inte ens om det rör sig om EM-kval. Den enda behållningen den här helgen var att Wayne Rooney gjorde två mål mot Bulgarien i fredags och att Ashley Young assisterade till ett av dem. Rooney är i superform och jag hoppas att han kan fortsätta efter landslagsuppdragen genom att utöka sin målskörd på Reebok Stadium på lördag.

Ungerns målvakt mot Sverige
Just i dessa tråkiga EM-kvals dagar satt jag, som de flesta svenskar, och tittade på Ungern mot Sverige. Som ni säkert förstått är jag inte något stort fan av landslagsfotboll och i synnerhet inte svenska landslaget. Matchen i sig behöver vi inte diskutera. Men den ungerska målvakten, Gabor ”mjukisbyxan” Kiraly, är speciell. Ska vi ta det uppenbara först? Karln spelar i mjukisbyxor! Till vardags finner man honom i TSV 1860 München och även där spelar han i dessa hiskeliga byxor. Men framförallt blir jag irriterad på hans filmande som gav både Ibrahimovic och Wilhelmsson gula kort.

Hur tror ni att Sir Alex skulle reagera om De Gea knackade på dörren och frågade om mjukisbyxor var okej? Och om han skulle slänga sig i backen så fort någon nuddade honom? Han hade antagligen suttit på planet hem till Madrid samma eftermiddag.

Men just det här med filmningar tål jag inte. Det är så lågt – jag förstår inte hur man i sin vildaste fantasi kan lägga sig ned. Förstår man inte att ALLA ser att man är en fuskare på TV-repriserna? Vi har haft vår beskärda del av filmare i United. Både Ronaldo och Nani har haft sina dagar då de trillat lätt. Men Ferguson har fått dem att förstå att det inte är ”the United way”.

Behöver en Keane
Man kan överskrida reglerna på flera olika sätt. Och två sätt, som jag skulle vilja kalla raka motsatser till varandra, är att antingen fuska och filma eller att spela hårt och fult. Det är en spelare av variant nummer två som jag tycker vi saknar i dagens Man Utd. En spelare som inte tvekar, som inte lägger några fingrar emellan och som visar lite jävlar anamma. Vi behöver en Roy Keane på mittfältet.

Vi har vår Nemanja Vidic i mittlåset som är en sådan spelare och vi har Rooney på topp, som äntligen har hittat balansen mellan att spela hårt och att spela huvudlöst. Men ingen på innermittfältet som sätter skräck i våra motståndare. Jag skulle vilja ha en spelare á la Keane som alltid gör jobbet och som alltid ger 110 procent i alla situationer. Tyvärr, har jag väldigt svårt att se Carrick, Anderson, Fletcher eller Cleverley att utvecklas till den typen spelare. En gång hade jag tilltro till Gibson men hans utvecklingskurva har avstannat och Ferguson har totalt tappat förtroendet för honom. Jag hoppas att Gibson kan visa oss motsatsen men tyvärr kommer han nog få försöka göra det från reservlagsligan.

Vårt älskade United-bygge står och vilar för mycket på Vidic och Rooney. Visserligen klarar vi oss en, två eller kanske tre matcher utan en av dem. Men vi skulle behöva en mittfältsgigant. Tänker sticka ut hakan lite och säga att Phil Jones skulle kunna vara den jag efterfrågar. Inte bara har han spelat som defensiv mittfältare utan han är även en ung, oslipad diamant som jag tror Ferguson kan göra underverk med. Gary Neville har redan sagt att han tror Jones kan vara en framtida lagkapten i Man United och jag säger att han kan komma att bli både Uniteds och Englands kommande general på mittfältet.