Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bolton – Man Utd

Ett United som öppnat strålande tar sig an Bolton på Reebok Stadium och med tanke på att det varit landslagsuppehåll så är detta efterlängtat. En del har även spelat dubbla matcher med sina landslag så det kan bli en del rotation.

Hur gick det förra säsongen mot Bolton?
Det började med att vi mötte Bolton på Reebok Stadium den 26e september och matchen slutade 2-2 efter mål av Nani och Owen för United samt Knight och Petrov för Bolton men som ni kanske minns hade vi en betydligt sämre inledning förra året än vad vi haft i år. Sedan mötte vi dem även den 19:e mars på Old Trafford och det man kan minnas från den matchen är att Evans fick ett rött kort för en tackling på Holden. Matchen slutade 1-0 och målet gjordes av Berbatov i den 88:e minuten.

Manchester United
Efter överkörningen senast mot Arsenal har det varit landslagsuppehåll och alla spelare har kommit tillbaka friska vilket är mycket bra, Ferguson var ju orolig nu inför landslagsuppehållet att en del skulle komma tillbaka med skador vilket händer ofta. Som ni vet har ju Ferguson haft svårt att ta ut startelvor nu under säsongsöppningen och därför är det väldigt svårt att gissa sig till vilka han ska ta ut. På skadelistan har vi Welbeck, Vidic, och Rafael. Fletcher gjorde ett mål och ett assist mot Tjeckien och såg enligt rapporter mycket pigg ut vilket betyder att han mycket väl kan få starta. Men även han har spelat två matcher senaste veckan så man vet aldrig i vilken form han är i efter detta. Smalling spelade högerback för England i båda deras matcher han med, så detta borde väl innebära att Fabio kanske startar som högerback. I mittlåset lär vi se Ferdinand och Jones och till vänster Evra. Sedan vågar jag inte gissa så mycket mer förutom att De Gea kommer stå i mål. Ferguson backade även upp honom i veckan och menade att han behöver tid. Det ska sannerligen bli intressant att se hur han kommer hävda sig mot bland annat Zat Knight och Kevin Davies.

Uniteds fyra senaste matcher:
United – Arsenal 8-2
United – Tottenham – 3-0
West Brom – United 1-2
City – United 2-3

Bolton
På skadelistan enligt physioroom har Bolton Chung-yong, Alonso, Mears, Lee och Davis. Förra säsongen slutade Bolton på en 14e plats och man öppnade starkt denna säsong med en 4-0 vinst mot nykomlingarna QPR. Man mötte sedan våra högljudda grannar hemma på Reebok Stadium och förlorade med 2-3 så Bolton gjorde en bra match där med tanke på förutsättningarna mellan dessa klubbar. Bolton hade även ligacupmatch mot Macclesfield och där gjorde nyförvärvet Sanli ett mål och ett assist vilket betydde att man vann med 2-1. Senast mötte man Liverpool på Anfield och förlorade med 1-3. Bolton har ett mycket tufft matchschema just nu om man ser till motstånd, dock inte nästa helg då man har Norwich på hemmaplan men efter det väntar Aston Villa, Arsenal och Chelsea. Förra säsongen vann Elmander Boltons skytteliga med 10 mål, Davies var strax efter med 8, likaså Sturridge. Elmander och Sturridge finns ju inte kvar men man har gjort en del nyförvärv inför denna säsong.

Tuncay Sanli (Lån från Wolfsburg)
Dedryck Boyata (Lån från City)
Darren Pratley (Fri transfer från Swansea)
Chris Eagles (Burnley)
Tyrone Mears (Burnley)
Nigel Reo-Cocker (Fri tranfer från West Ham)
David Ngog (Liverpool)

Boltons fyra senaste matcher:
Liverpool – Bolton 3-1
Bolton – Macclesfield 2-1
Bolton – City 2-3
QPR – Bolton 0-4

Fakta och Statistik

  • United har vunnit 199 bortamatcher i ligan vilket är mer än något annat lag.
  • David De Gea har gjort 17 räddningar denna säsong, mer än någon annan målvakt och det kan man ta som man vill.
  • Bolton har bästa skottprocenten i ligan hittills denna säsong, 30,4% av deras skott har slutat i nätmaskorna.
  • Sex olika spelare har gjort mål för United denna säsong.
  • Bolton har bara vunnit en match av de senaste 17 mötena lagen emellan i ligan.
  • United har gjort fler nickmål än något annat lag denna säsong, tre stycken.
  • Bara en gång förut har Bolton gjort så här många mål i de tre första omgångarna av ligan, det var säsongen 2001/02 då man gjorde 8 mål.

Övrigt
Matchen börjar klockan 18:30 på lördag och visas på Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD och Premier League HD. Matchen kommer att dömas av Andre Marriner som även var domare i matchen mot Bolton på Old Trafford förra året där Evans fick rött kort.