Så spelade de mot Benfica

Sir Alex Ferguson vaskade om rejält i laget och strök, med helgens match mot Chelsea i åtanke, åtta namn från senaste startelvan mot Bolton. Så här gick det för spelarna i det något rostiga laget som kryssade mot Benfica.

David de Gea, Rio Ferdinand, Phil Jones, Ashley Young, Anderson, Nani och Chicharito. Ingen av dem fanns med från start. Dessutom var Rafael, Nemanja Vidic och Tom Cleverley skadade. Då får 1-1 på bortaplan och Stadio la Luz anses vara ett gott resultat.

Flera rostiga spelare fick starta mot Benfica. Darren Fletcher som nyligen kommit tillbaka efter ett långt magsjukehelvete, Fabio da Silva som varit skadad, Antonio Valencia likaså. Dessutom hade varken Michael Carrick, Ryan Giggs eller Ji-Sung Park fått mycket speltid så här långt in i säsongen. För att inte tala om Anders Lindegaard.

Dansken fick sin första ”riktiga” start för Manchester United – och tog chansen! Akta dig David de Gea.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

Anders Lindegaard (90 minuter)
Peter Schmeichel fick från den danska tv-studion se landsmannen Anders Lindegaard föra vidare arvet. Debuten i Champions League blev lyckad och dansken var bäst i United. Kanske på grund av att ingen annan glänste, men mest för att han spred trygghet, var säker men också reaktionssnabb. Några utmärkta räddningar blev det, den bästa efter en timmes spel när Nolito fick en kanonchans. Dessutom enormt trygg med fötterna och det syntes att medspelarna vet om det. Han kunde inte heller gjort mycket på målet. Hette jag David de Gea skulle jag inte känna mig helt säker som förstekeeper.
Betyg: 8

Patrice Evra (90 minuter)
Som alltid flärdfull och viktig i rollen som bolltransportör från försvar till anfall. Drar också på sig bevakning då minst två spelare måste kasta sig på honom för att inte bli bortgjorda. Däremot kom Evra inte runt på kanten utan valde oftast det trögare alternativet att spela bollen in till Fletcher/Carrick vid mittlinjen.
Betyg: 6,5

Jonny Evans (90 minuter)
Solid insats men med ett par misstag i situationer. Får inte godkänt på grund av målet, där han inte var på tårna och släppte förbi sig en egentligen ganska tung anfallare i en-mot-en. Om Evans står fastrotad när Oscar Cardozo rycker, hur ska det då gå om motståndaren heter Didier Drogba i helgen?
Betyg: 5,5

Chris Smalling (90 minuter)
Hade fullt upp med den store Oscar Cardozo, men inte lika stora problem som Evans. Smalling såg sällan ansträng ut i närkamperna och visade än en gång upp den fina fysiken blandad med bra bollkänsla. Viktig i luftspelet som vanligt och hängde med i de kvicka Benficakontringarna.
Betyg: 7

Fabio da Silva (78 minuter)
Skönt att se åtminstone en av bröderna tillbaka i spel igen, om än på ”fel” kant. Åkte även denna dag på en smäll men kunde spela vidare tills Phil Jones ersatte mot slutet. Hade kunnat komma på rulle bakom Valencia oftare och när han tog sig upp var det tyvärr oftast försent. Försvaret hann samla sig runt en ensam Rooney innan inläggen kom.
Betyg: 6

Ji-Sung Park (90 minuter)
Jobbade på som Ji-Sung Park alltid gör, var nyttig i bollvinnandet och presspelet på mitten, men allt för uddlös och trög i anfallsspelet. Kom inte loss på sin vänsterkant och blev neddragen bakifrån när han gjorde det. Försvaren fick dock gult kort för den förseelsen.
Betyg:6

Darren Fletcher (69 minuter)
Det syntes att skotten inte riktigt är tillbaka i form, trots matchandet för Skottland under landslagsuppehållet. Det blev mycket spel i sidled och duon Fletcher/Carrick kunde inte matcha det kvicka och offensivt vågade spel som Anderson/Cleverley visat upp så här långt. Stabil insats, men bara godkänt.
Betyg: 6

Ryan Giggs (90 minuter)
Uniteds två enda skott på mål, varav ett satt och det andra var nära. Pigg i löpningarna, men tappade bollen onödigt vid några tillfällen. Såg ibland loj ut när passningarna inte kom som han önskade. Men i 42:a minuten visade Giggsy att han fortfarande kan och satte 1-1 med ett kanonskott i höger kryss. Målet kom som en blixt från klar himmel och blev startskottet som gav United kontroll igen. Fram tills dess hade vi haft mycket boll men helt saknat målchanser.
Betyg: 7

Michael Carrick (90 minuter)
Gjorde en gedigen match som balansspelare på mittfältet, vann mycket boll kring eget straffområde och förde upp bollen i anfall. Dock lite för ”safe” och spelade hellre den enkla bollen istället för att försöka hitta in i boxen med en djupledspass. Felaktigt varnad när en spelare i Benfica satte krokben på sig själv.
Betyg: 6,5

Antonio Valencia (69 minuter)
Trots att Valencia inte orkar 90 minuter än gjorde han en bra match på sin högerkant. Kom runt sin försvarare och kom till inlägg några gånger, däremot inte så ofta som önskvärt. Jämfört med vänsterkanten var det här saker hände. Dessutom fantastiskt hemjobb som faktiskt kan ha räddat en poäng för United.
Betyg: 7

Wayne Rooney (90 minuter)
Det här var en match där Rooney fick bära laget på sina axlar. Han var överallt, droppade ofta ned för att agera bollmottagare och det är tydligt att han är i form. Men han fick inga egna målchanser, även om han var med och skapade ett par. Blev isolerad när mittfältet inte fyllde på i anfallen och då också enklare för Benficas försvar att hantera. Åkte på en varning för en tackling på målvakten efter avblåsning, oklart om han hörde signalen eller inte. Plus för arbetsinsatsen, minus för rollen som anfallsspets – som också togs över av Chicharito när denne kom in. Förväntar mig mer av Rooney, i anfallsväg.
Betyg: 6,5

Avbytare:

Javier Hernandez (21 minuter)
Löpte rätt och såg som vanligt pigg ut. Chicharito vill alltid göra mål och hade nog fått göra det om någon av djupledspassningarna som kom nära faktiskt hade nått ända fram.
Betyg: 6

Nani (21 minuter)
Väntade mig en uppryckning med bytena, men Nani hittade aldrig in i matchen trots att han fick över 20 minuter att röra sig med. Blev hårt pressad på sin kant och fick inte tillräckligt med understöd för att kunna utmana ordentligt.
Betyg: 6

Phil Jones (12 minuter)
Hade intentioner men spelade inte tillräckligt länge för ett rättvist betyg.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS