Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: United – Chelsea

United besegrade Chelsea med 3-1 på Old Trafford i en mycket underhållande match där båda lagen satsade fullt ut på offensiven. Här är några av huvudpersonernas tankar efter matchen.

Sir Alex Ferguson
”Jag tror att det var en fantastisk öppen match för de neutrala. Det var konstigt för matcher mot Chelsea genom åren har alltid varit tighta affärer. Det var en mycket, mycket öppen match.

”En del av vår fotboll var fantastisk ibland. Men jag tycker att vi skapade problem för oss själva genom att ge bort bollen i anfallsposition så många gånger och de fortsatte att kontra mot oss. I den första halvleken kunde de ha gjort två eller tre mål.

”När vi försökte vara smarta på mitten av mittfältet klantade vi till det och de fortsatte att kontra oss. När vi fick bollen till Nani och till Ashley Young kände jag att det var vår styrka och att [Chelsea] inte kunde hantera det.

”[Rooney] träffade stolpen och han missade en straff, jag vet inte vad han försökte göra [med straffen]. Han halkade tror jag. Det är ovanligt för Wayne är normalt sett behärskad och han tar sina straffar bra. […] Jag var mer oroad över att vi skulle vinna matchen och vi vann så vi är alla glada.”

Om Ferguson var nöjd med resultatet så var han inte lika nöjd över att både Chicharito och Smalling blev skadade. Framför allt var Ferguson arg på Ashley Cole och han förstod inte domslutet i samband med Coles tackling på Chicharito.

”För mig var det en chockerande tackling. En absolut chockerande tackling. Domaren varnade honom och om han har varnat honom vet jag inte varför det inte var en straff. Jag måste fråga [domaren Dowd].

”Vi vet inte hur Hernandez kommer att bli. Vi måste vänta tills morgonen men just nu är hans ben väldigt stelt. Han har knappt någon känsla i det så han kan bli borta ett par veckor.

”Smalling har en ljumskskada så vi får se hur det ser ut under veckan.”

Patrice Evra
Uniteds vänsterback har ofta något roligt att säga. Den här gången kommenterade han Rooneys straffmiss och kunde inte låta bli att skicka en passning till John Terry, som ju likt Rooney en gång i tiden halkade när han skulle skjuta en straff.

”Jag föredrar att Wayne gör det här än att han gör det i Moskva.”

Nani
”Hela laget har jobbat hårt. Vi är alla tillsammans och det ger oss självförtroende inför matcherna. Vi är ett kompakt lag och vi har spelat en del fantastisk fotboll, fotboll på ett och två tillslag, och vi gör massor av mål.”

Nani var nöjd med målet han gjorde men han var inte säker på om det är det snyggaste han har gjort.

”Jag har gjort ett par vackra mål men jag måste se de andra för att jämföra. Det var ett snyggt mål dock.

”Alla såg en match med massor av chanser för båda lagen. Chelsea hade också massor av chanser att göra mål men jag tycker att vår insats var bättre än deras och det är anledningen till att vi gjorde tre mål. Vi hade ett stort självförtroende och var fotboll var bättre. Jag tycker att vi förtjänade segern.”

Andre Villas-Boas
”Det är något som kan hända. Det hände förra gången för Arsenal, något så galet som det och det hände idag i halvtid. Jag vill betona att vi hade ett bra svar direkt och en bra match för att vara ärlig. Vi skapade många chanser. Normalt sett när du skapar 21 chanser på Old Trafford ska du komma därifrån med minst en poäng och ett par var riktigt bra chanser så jag tycker att 3-0 i halvtid är galet. Om [1-1-chansen] går in är det en annan historia. Före 1-0 hade vi också en bra chans. Det var en kaotisk match och för att vara rättvis en väldigt öppen match.”

Chelseas manager tyckte att Chelsea hade otur med domsluten i samband med Uniteds två första mål.

”Det gick inte vår väg på alla sätt och vis, inte bara vad gäller målchanser utan även domarens och linjemannens beslut. Det är inte det att jag letar efter varje ursäkt men det är realiteten och de påverkade matchen. Det är 2-0 istället för 0-0 eller vad som helst. Jag är ganska missnöjd med linjemannens insats men de sakerna kan hända i spelet.”

Källor: Manutd.com, MUTV, Chelseafc.com