Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Leeds – Man United

Leeds must pay it’s deeds.

På tisdag 20:45 drabbar de gamla fienderna ihop igen, denna gång i ligacupen. Svider förra årets FA-cupförlust fortfarande för Sir Alex måntro?

Manchester United ångar på likt ett expresståg i Premier League och når nu den första anhalten i ligacupen där Leeds United, denna gamla ärkenemesis står för motståndet. Förra säsongen stod United inför ett liknande planerat tågstopp, då var det istället i Fa-cupen. Den gången blev det något chockartat, avstigning för samtliga passagerare när Leeds knep en 0-1 vinst på Old Trafford. Det känns inte längre lika hemskt att förlora mot Leeds, de ligger ju ändå där de ligger men nog var det surt att förlora en sådan match, i FA-cupen. Nu är det som sagt var liga-cupen istället, inte lika mycket prestige men en lysande turnering att tuffa på i för att testa ungdomar och låta de äldre springa av sina lårkakor och twittertummar.

Manchester United
Fem raka vinster och ett kryss i premier league. Det är det Leeds ställs inför. Det blir givetvis rotation imorgon men frågan är bara på vilka. Berbatov och Macheda på topp är kanske ingen högoddsare. Dansken i mål, debut för pogba, fabio på vänsterflanken och Giggs någonstans centralt? Det finns i princip hur många tågväxlar som helst att välja på. Owen då? Jag lämnar det där, jag har aldrig haft mer än 9 rätt på stryktipset vilket fall, någonsin.

Ingen säsong utan skador, såklart och i liggvagnen har vi idag; Rafael, Vidic, Cleverley, Hernandez och Welbeck. Bebé också egentligen men jag räknar inte med den stinsen. Det är många matcher nu, hela tiden, man hinner knappt med själv, men vi är tidigt in på säsongen så benen kan omöjligt vara speciellt tunga så det här ska ju kunna gå relativt smärtfritt oavsett vilka vi ställer på planen, om nu inte underskattningens smutsiga fingrar letar sig över spelarnas lekamen igen.

Leeds United
Leeds finner vi för närvarande på en 11e plats i the Championship med 13 strutar framåt och 12 bakåt. De kommer med två raka vinster i bagaget, nu senast en magnifik 2-1 vinst mot Bristol. Jag har försökt få tag på någon i Leedsredaktionen för lite reflektioner och syn på matchen, eftersom min egen insyn i Leeds och deras varande haltar, utan framgång. Jag förutsätter att de ställer upp med de 11 för tillfället bästa spelarna plus några kompisar på bänken men jag kan inte vara helt säker.

Vad vill vi se?
Vi vill se våra ungdomar såklart och vi vill se dem ta sin chans, speciellt den uppskrivne Pogba. Vi vill se full fart framåt, gärna utan 500 sidledspassningar dock, det blir lätt långtråkigt. Vi vill se en säker vinst som skänker positiva besked. Gärna också en Berbatov, det gör så ont i hjärtat annars. Det vill vi se.

Har vi sett tidigare
03/01/10 Manchester United – Leeds United 0-1 FA
21/02/04 Manchester United – Leeds United 1-1 PL
28/10/03 Leeds United – Manchester United 2-3 LC
18/10/03 Leeds United – Manchester United 0-1 PL
05/03/03 Manchester United – Leeds United 2-1 PL

Vart tittar vi och när?
Canal+ Fotboll
csports
20: 40

Väl mött

/DANIEL WOXLIN

Res med oss till Manchester!