Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Stoke – Man Utd

Stoke must be revoked.
Bortamatch på Britannia hägrar. Ett Britannia som har gått och blivit ett enormt svettigt hinder genom åren för många. Det är inga enkla pinnar man skickas ut för att hämta hem, det ska man ha helt klart för sig.

Stoke är ett erkänt stenhårt fotbollslag som inte håller igen en tum, precis som det ska vara. Många är de skalper de tagit under de senaste säsongerna. Imorgon gäller det att ha koll på utrustningen och inte låta Stoke få känna vittring.
Manchester kommer med ett par vinster i bagaget kan man väl säga. Nu senast mot Leeds i ligacupen där det mer eller mindre ställdes upp med farmargänget. Det innebär att det är väl utvilade ben som startar på lördag och det är bara tre poäng som gäller, helst utan avslitna ledband eller frakturer.

Manchester United
United kommer som sagt med en i princip utvilad startelva och bör inte ha några problem med att försöka styra den här matchen. Det har rasat in mål så här långt i ligan, hela 21 st. Trojka Young-Rooney-Nani är i så pass bra trolleriform nu att självaste Joe Labero borde vara orolig.
Senast mot Leeds var det omöjligt att gissa sig till en startelva. Det blir kanske inte lika krångligt inför morgondagens match men det är heller ingen walk in the park.
Vad händer med Rio och Vidic? Tränar någon utav dem? Man vet liksom inte. Om inte, vem utav Smalling, Jones och Evans spelar istället? Man kan lika gärna försöka spå i kaffesump.
Framåt då? Rooney är såklart självskriven men vem snurrar runt där bredvid? Magkänslan säger Hernandez men eftersom både Berbatov och Welbeck spelade sist så börjar man ju fundera. Vem får spela bredvid Fletcher? Jag ger upp.
Stoke kommer att gå för fullt på de chanser de får. Det brukar dessutom ske med en väldig tyngd. Det blir till att stångas rejält därbak och De Gea måste verkligen vara med. Det torde innebära att Jones och Smalling nog går före en lite vekare Evans. Om nu inte Rio och Vidic lirar men ja, ni vet.

Det finns inte utrymme för poängtapp så här tidigt in i säsongen, speciellt inte med ett jagande City som ser fruktansvärt starka ut. Ett tidigt mål för arbetsro och sedan kan det trummas vidare därifrån.

Stoke
Stoke huserar på en femte plats för tillfället, Pulis och hans mannar har gjort det riktigt bra hitills. I ligacupen senaste gick det hela vägen till straffar mot Tottenham och kanske är det något som kommer att sitta kvar i kroppen imorgon? Påstår man att Stoke sprutat in mål så bör man kanske uppsöka en hjärnskrynklare. Det har bara blivit 3 mål framåt i ligan, utspritt på tre spelare; Ryan Shotton, Jonathan Walters och Kenwyne Jones. Före matchen mot Sunderland hade man släppt in ett ynka mål så de vet verkligen hur man försvarar sig framgångsrikt. Var Sunderland bara ett undantag eller lyckades de hitta receptet? Fasta situationer torde bli Stokes nyckel för att kunna ta något poäng. Rory Delaps sinnessjuka inkast kan sätta hjärnspöken på de flesta. Man ska väl kanske inte dra för stora växlar heller. Senast stoke vann mot Manchester var 1993, i ligacupen. Letar vi efter den senaste vinsten i ligan så måste vi gå tillbaka ända till 80-talet, 1983 närmare bestämt. De har det mesta mot sig men man har ju varit med om det där förut, någon gång, precis vad som helst kan plötsligt hända.

Vad vill vi se?
Ett snabbt united som får ett tungt och stillastående Stoke att tappa andan.

Vad vill vi inte se?
En parkerad buss i 90 minuter som inte ens Ioan Ursut skulle kunna fly ifrån.

Se upp med
Shawcross. Ryan Shawcross. Elak i sina bästa stunder. Pomperipossa-elak i sina värsta.

Skador United
Smalling(småskadad)
Ferdinand(småskadad)
Cleverley
Rafael
Vidic(?)

Skador Stoke
Jones
Fuller
Higginbotham

5 senaste
04/01/11 Manchester United – Stoke City 2-1 PL
24/10/10 Stoke City – Manchester United 1-2 PL
09/05/10 Manchester United – Stoke City 4-0 PL
26/09/09 Stoke City – Manchester United 0-2 PL
26/12/08 Stoke City – Manchester United 0-1 PL

När?
18:30
Var?
Viasat Fotboll

Domare: Peter Walton