Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Två viktiga poäng

Det är alltid svårt att spela mot Stoke på bortaplan. De har ett bra lag och en engagerad publik… Bullshit!

Stoke är inget bra lag, därmed inte sagt att de är dåliga, men vi skulle ha plockat tre poäng mot dem i lördags. Jag känner på mig att denna säsong kan bli tight och då är det just sådana här tappade poäng som gör att man inte får lyfta bucklan i maj. Detta kan ha varit två viktiga poäng.

Vi får ge Stoke att de gjorde en bra match mot ett mediokert United. Och man måste ge en eloge till den gänglige kraken Peter Crouch. Han må vara lite av en klubbhora men mål gör han. Jag håller med Ferguson i sin kritik att Crouch spelar med mycket tjuvknep och framförallt mycket armar och knuffar i ryggen. Men å andra sidan så gör han alltjämt mål.

United då? Jo, hatten av till portugisen som återigen gör ett mål av världsklass. Fortsätter han såhär så kommer han att få ett eget kapitel i United historieböcker.

Wayne Rooney, som blåst sina chanser att få ett eget kapitel, spelade däremot inte utan rapporteras vara skadad. Han hade behövts i lördags. Oavsett så hade han nog vilat mot Basel i morgon och vi kan klara oss utan honom mot Norwich till helgen. Men senare i oktober radas det upp viktiga matcher (läs: Liverpool, City och Everton) där vi behöver en Rooney i storform.

Med en skadelista som växer och växer så måste fler ta steget fram och visa vägen. Det räcker inte med att Nani gör en grym match. Anderson, Fletcher och Valencia tillsammans med Berbatov gjorde alla lama framträdande. Fletcher, som jag håller väldigt högt, måste visa att han kan hitta tillbaka till gammal storform för annars ryker han direkt när Tom Cleverley är tillbaka. Det känns som att Ando lider mycket av att Cleverley är borta. Vi får se hur länge han blir borta men det sägs tre veckor till? Då är det runt Liverpool-matchen. Hursomhelst så mår han nog ganska bra med att strutta omkring där hemma (Googla: Emily O’Hara).

Woodgate, en annan kille som har varit runt, gör givetvis ned Hernandez och det skall vara straff. Det är jätte mycket straff! Men den största förlusten är givetvis att vår mexikan fick stiga av banan.

Men även OM det skulle ha varit straff och även OM Giggsy skall sätta den där bollen i slutet så skall det inte behövas borta mot Stoke. Vi skall inte behöva göra mål på straff eller göra mål i slutminuterna. Även om superlativerna har överöst United denna säsong så har vi inte övertygat till fullo. När vi summerar oktobermånad kan vi börja prata om vilka lag som har tendenser att fightas om titeln men inte än. Det är fortfarande väldigt, väldigt öppet. Men om vi kan få igång det sparkapital vi har i spelare som Fletcher, Vidic, Rafael, Berbatov m.fl. så kan detta bli en mycket trivsam säsong.

Just nu ligger fokus på Basel hemma i morgon. Utan att ha allt för bra koll på schweizarna så bör detta vara en munsbit för Man Utd. Det skall dock bli väldigt intressant hur skotten ställer upp laget. Dansken i mål? Högerback? Anfallare? Jag vill se mer av Welbeck och egentligen mer utav Macheda, som jag gillar av någon anledning, men han brände sina chanser mot Leeds förra veckan om ni frågar mig.

För att sammanfatta och samtidigt blicka framåt så kan man säga att det var jäkligt sur att tappa poäng på Britannia i lördags trots att Nanis mål förgyllde. Tre poäng mot Basel i morgon och sedan kör vi över Norwich på lördag samtidigt som lillebror tappar poäng borta mot Blackburn. Frågor på det?!!