Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Man Utd – Basel

En fruktansvärd defensiv insats innebar 3 insläppta mål mot ett lag som inte skall få göra ett enda, knappt ha en målchans ens. Det var den värsta insatsen defensivt sedan Liverpool borta ifjol, framför allt så var positionsspelet under all kritik från samtliga i backlinjen. Stackars De Gea tvingades till en idioträddning och bortalaget brände ett flertal bra lägen.
Skadeproblem till trots så får det inte se ut så här, då blir det ingen rolig säsong.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David De Gea (90 minuter)
United’s bäste spelare, vilket säger allt om insatsen egentligen. Gjorde en fantastisk fotparad i andra halvlek och agerade i övrigt med stor pondus.
Betyg: 7,5

Fabio da Silva (69 minuter)
Gjorde ingen större match, varken framåt eller bakåt. Inblandad en del i offensiven men kan mycket bättre
Betyg: 6

Rio Ferdinand (90 minuter)
Var egentligen rätt stabil och var den som var bäst i positionsspelet, fick täcka upp en del för Jones under kvällen.
Betyg: 6

Phil Jones (90 minuter)
Det är en fröjd att se Jones spela när han väl har bollen och beger sig framåt i offensiven. Lika roligt är det inte att se det defensiva positionsspelet, Jones låg ofta fel och var långt ifrån på plats vid det andra målet exempelvis. Förhoppningsvis kan Jones slipa på detta, han är trots allt inte lastgammal.
Betyg: 5

Patrice Evra (90 minuter)
Jag förstår mig inte på fransmannen, han var världen bästa vänsterback under ett par säsonger i slutet på 2000-talet, men ifjol hände något radikalt med hans defensiv (som var hans svaghet när han anlände till klubben också). Lika bra som han är i offensiven, lika genomrutten är han defensivt och hans saknades helt i vissa situationer igår, han var helt enkelt inte på plats.
Betyg: 5

Antonio Valencia (90 minuter)
Gjorde en riktigt bra första halvlek men, liksom resten av laget, föll ihop efter paus då han knappt lyckades med något. Orsakade den billiga straffen i andra då han fått gå ner som högerback.
Betyg: 6

Michael Carrick (90 minuter)
Måste vara den enklaste spelaren att veta var man har, han står alltid centralt och spelar alltid enkelt, ibland väldigt irriterande enkelt när det finns utrymme till mer. Hade en svår uppgift att täcka upp för en totalt vilsen Anderson, gjorde det godkänt trots allt.
Betyg: 6

Anderson (82 minuter)
Har varit totalt lost efter det att Cleverley försvann mot Bolton. Kan inte vara lätt att spela med då han inte innehar något som helst positionsspel och luckorna framför backlinjen blir skrämmande stora. Brukar vara bra i offensiven men misslyckades nästan helt igår där också.
Betyg: 5

Ashley Young (90 minuter, 1 mål)
Räddade United med ett sent kvitteringsmål. Var annars ganska osynlig, framför allt i första halvlek. Saknar Rooney enormt då hans rörlighet blivit lidande.
Betyg: 6

Ryan Giggs (61 minuter, 2 assist)
Trots 2 assists så hände det för lite i anfallsväg, Giggs har helt enkelt inte rycket i steget längre. Svårplacerad i dagens United, kanske skulle startat centralt på mitten istälelt för släpande anfallare.
Betyg: 6

Danny Welbeck (90 minuter, 2 mål)
Bäste utespelare i United. Inte bara för de 2 målen, han var rörlig och löpvillig, något som få var igår. Var dock lite för ensam på topp för att få ut den fulla potentialen.
Betyg: 7

Avbytare:

Ji-Sung Park (29 minuter)
Ett oerhört konstigt byte när Park bytte av Giggs efter Basel’s kvittering. Det var dock inte Park’s fel, han gjorde vad han kunde och var rätt bra som central mittfältare under sista kvarten. Hade en egen kamp mot en domare som stod i vägen för skott / pass 5-6 gånger igår, makalöst dåligt.
Betyg: 6,5

Nani (21 minuter, 1 assist)
Det var först när Nani kom in som det började hända lite saker i United’s offensiv. Hade själv ett par bra chanser och assisterade till Young’s kvittering.
Betyg: 7

Dimitar Berbatov (8 minuter)
Att bulgaren inte fick starta igår var minst sagt mycket märkligt och i efterhand kanske avgörande. Berbatov är ingen som kan hoppa in när man jagar mål direkt, han behöver tid eller spela från start. Gjorde inget större väsen av sig på det dryga 8 minuter han fick.
Betyg: 6