Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anfallsduon tillbaka mot Norwich

På fredag meddelade Sir Alex Ferguson att Wayne Rooney och Javier Hernandez är hela och redo för spel i lördagens match mot Norwich. Glädjande besked för alla som håller på Manchester United.

Det var på fredagens presskonferens på träningsanläggningen Carrington som Fergie kunde berätta att anfallsduon tränat bra på torsdagen och att även Jonny Evans är tillbaka, väldigt lägligt med tanke på den hårt stukade försvarslinjen.

Rooney missade ligamötet med Stoke (1-1) förra helgen och tisdagens hemmamatch i Champions League mot Basel (3-3) på grund av en lårskada. Hans senaste match var segern mot Chelsea den 18 september och med den har han gjort nio mål på fem matcher.

Hernandez tvingades kliva av tidigt mot Stoke efter en smäll, så kallat ”dead leg” (lårkaka?). Han har efter en skadedrabbad inledning av säsongen gjort två mål på fyra matcher, varav två varit som inhoppare.

Jagar rekord
Med andra ord goda nyheter så här dagarna efter att Uniteds 20 matcher långa vinstsvit, räknat i alla turneringar, fick ett abrupt slut mot Basel. Nu jagar vi ju faktiskt rekordet i antal raka hemmasegrar i ligan, vinst nummer 19.

Kvar på skadelistan men närmast comeback är nu Nemanja Vidic, Tom Cleverley och Chris Smalling, som borde kunna vara tillbaka lagom till matchen mot Liverpool den 15 obtober.