Red-Tops Reseberättelse: Manchester United – Norwich 2-0 (0-0)

Strul, ja det kunde börjar bättre, när man sitter och väntar på ett mail från Scandinavien Branch var och på vilket hotel skall man hämta våra biljetter? Då ringer man från Norge och säger att era biljetter EJ är betalda? När detta är utrett så visar det sig att dom är betalda. Och nu sitter vi och skall checka in våra flygbiljetter då säger 66-åringen att du Red-Top ditt pass går ju ut om en vecka efter vi kommer hem från Manchester. Han har läst att det måste vara giltigt 6 månader efter den datum som är din hemrese datum? Nya samtal denna gång till passpolisen men dom säger att det är ok att åka. Pust, dagen innan vi skall åka nytt samtal från Norge nu påstår man att vi inte bekräftat att vi kommer och hämtar biljetterna men det hade vi efter ett nytt samtal med Norge.
66-åringen som jag värvade som ny medlem heter Leif och kommer från och är uppvuxen i Göteborg. Han har tidigare varit med undertecknad på fotboll, 2 gånger i London, en gång i Glasgow och en gång i Frankfurt. Men han aldrig varit i staden manchester eller sett Manchester United live.

Vi möttes upp Landvetter flygplats nu när vi äntligen verkar vara på väg till Manchester med Easy Jet. Väl framme checkar vi in på hotell Garden alldeles bredvid Picadilly garden.
Resten av fredagen gick åt att låta Leif bekanta sig med staden. Vi gick runt lite och besökte köpcentrat Arndale. Sedan middag i Chinatown och vi avluta kvällen med en liten pubrunda. Lördag var ju lika med matchdag, vi starta med att hämta våra biljetter (kort) på hotell Brittania. Fortsatte med en engelsk frukost och därefter dags att ta spårvagnen ut till Old Trafford. För att komma i rätt stämning gick vi in på Bishop Blace och sjön upp oss, vilket Leif tycktes gilla. Efter en runda på Megastore och alla andra försäljare var det dags att ta plats på North Stand. Matchen var ingen riktig höjdare då många spelare underpresterade och bjöd motståndarna på flera fina lägen, men när matchen var över så stod det ändå 2-0 på resultattavlan. Sedan var det dags och köa lite för att komma med spårvagnen in till centrum och lite mat och några öl, så var även denna dag över. Söndagen gick i ett lugnt tempo med tåg ut till flygplatsen och vidare med Easy Jet hem till Göteborg och Landvetter så tror jag Leif var mycket belåten med sin första match i fotbollens mekka och ser fram mot nästa resa i november mot Newcastle.
EN RÄTTELSE; i min förra krönika smög det sig ett litet fel 21 maj 2005 skall vara FA-cup finalen i Cardiff.
Jag har sista tiden fått två norska jäntor som verkligen etsat sig fast i mitt hjärta det är METTE ODEGÅRDEN som blev beskjuten på Utöja och JORUNE BIRKESTÖL som vägrade att vara bollflicka åt Liverpool, det kallar jag supportrar det…

// Red-Top

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS