Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs fyller på prishyllan

Ryan Giggs tog hem Golden Foot-utmärkelsen 2011 och tillägnade priset till sin tränare och mentor sedan 20 år.

Efter att Giggs tagit emot priset av Prins Albert II av Monaco hyllade han Sir Alex Ferguson.

– Jag har haft turen att spela för den bäste. Han är hård men rättvis. Han kräver mycket av sina spelare liksom av sig själv. Han är den bästa managern och det har varit stort att ha honom där genom min karriär, sa Ryan Giggs.

Slog röstrekord
Efter att fem gånger tidigare varit nominerad utnämndes Giggs som vinnare när ett rekordantal röster strömmade in på tävlingens hemsida. En del av priset kommer en avgjutning av Giggs fötter att för alltid finnas på ”Champions Promenade” i Monte Carlo. Prisutdelningen hölls i ”Hollywood-stil” med flera tunga namn ut fotbollshistorien på plats.

Konkurrenterna till priset inkluderade forne lagkamraten David Beckham. De andra nominerade var Gianluigi Buffon (Juventus), Didier Drogba (Chelsea), Samuel Eto’o (FC Anzhi Makhachkala), Iker Casillas (Real Madrid), Javier Zanetti (Internazionale), Carles Puyol (Barcelona), Raul (Schalke 04) och Xavi (Barcelona).

Golden Foot är en årlig utmärkelse som går till fotbollsspelare över 29 år vars prestationer står ut både individuellt och för sina klubbar, spelare som vunnit både publikens och experternas hjärtan.

Tidigare vinnare är italienarna Francesco Totti (2010), Alessandro Del Piero (2007), Roberto Baggio (2003), brassarna Ronaldinho (2009), Roberto Carlos (2008) och Ronaldo (2006), Ukrainas Andriy Shevchenko (2005) och Tjeckiens stjärna Pavel Nedved (2004).