Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United

När dagens lag mot Liverpool förkunnades slets man, som så många gånger förr med en SAF-uttagning, mellan hopp och förtvivlan. Skulle vi verkligen kunna rå på Liverpool borta med denna startuppställning? Svaret som så många gånger förr; visst fan det.

Stänga ytor på egen planhalva var det absolut viktigaste under den första halvleken. Sedan efter endel byten i andra blev det full fart framåt (mycket tack vare ett ledningsmål från Liverpool). Under den sista kvarten fick man lite flashback hur en match mot Liverpool brukar se ut.

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

David De Gea (90 minuter)
En fantastisk genomförd match. Stor poängräddare och förtroendet växer både från publiken och backlinjen. Inte mycket att göra åt målet då hans mur fick en kil i sig. Om man ska vara kräsen är det nu bara spelet med fötterna som måste upp ytterligare en dimension.
Betyg: 8

Chris Smalling (90 minuter)
Härligt att se Smalling kunna vända på en femöring och ha den speeden som är så viktig för dagens fotboll. Visst hans positionering är inte alltid 100 % men han har en härlig inställning. Kom inte upp i anfallen så mycket men höll ordning på sin högerkant.
Betyg: 6,5

Rio Ferdinand (90 minuter)
Majestäten gör en bra match och är den som håller ihop backlinjen. Kompenserar det han inte har i kroppen med sitt huvud. Visst att han antagligen är inne på sin sista säsong men han är en devil! Otur att ”orsaka” frisparken till målet. Märks att han gillar matcherna mot Liverpool.
Betyg: 7,5

Jonny Evans (90 minuter)
Märks inte av så mycket i denna match. Inga större misstag och inga direkta bra enskilda prestationer. Men å andra sidan är det just det vi ska kräva av Evans. Ferdinand höjer upp Evans som spelare.
Betyg: 7

Patrice Evra (90 minuter)
Agerade bra som kapten under matchen med sin lidelse och inställning. Främst märktes han av under fasta situationer när han och Suaréz hade sina bataljer. Springer kopiöst mycket och skapar väldigt mycket ytor och tid åt andra. Kändes som att Evras säsong började i den här matchen efter en annars svag inledning av säsongen!
Betyg: 7

Ji-Sung Park (69 minuter)
Oj vad blek han var. Längesen jag såg Park vara så bortkommen i en stormatch. Fick inte ut något av sina löpningar varken offensivt eller defensivt. Hade hoppats att se Park hitta lite djupledslöpningar bakom deras backlinje men det var inte ofta det skedde.
Betyg: 5

Phil Jones (76 minuter)
Fick alltså spela centralt på mitten för första gången i år. Har en kopiös arbetskapacitet. Bollbehandlingen var inte hundraprocentig och hade det inte lätt offensivt. Bra presspel. Var skönt att se att han är ett alternativ på mittfältet som kan behövas senare under året.
Betyg: 6

Darren Fletcher (90 minuter)
Darrens bästa match i år. Täckte ytan framför backlinjen under hela matchen och var helt klart bäst på vårt mittfält. Kul att se att han fortfarande har det i sig och att löpningarna offensivt märks av.
Betyg: 7

Ryan Giggs (90 minuter)
Nej nej nej Giggs. Om det bara hade varit hans feghet vid frisparken, men han var inte alls bra i denna match. Tappade mycket boll och låg ofta fel i sin position. Fick lite upprättelse när han slår hörnan till kvitteringen. Men även legender har dåliga dagar.
Betyg: 5

Ashley Young (69 minuter)
Hade ingen bra match ute på sin vänsterkant. Fick inte överdrivet mycket boll att jobba med och har inte sina bättre sidor när det gäller att spela defensivt. Märktes att han saknade många som satt på bänken som han brukar ha ett bra samspel med.
Betyg: 5

Danny Welbeck (90 minuter 1 assist)
Blev väldigt isolerad uppe i planen. Jobbade på väldigt bra och var tydlig i sina löpningar både offensivt och defensivt. Visade prov på hur han kunde ta sig ur många knepiga situationer med bollen i behåll. Kom aldrig till några vassa chanser.
Betyg: 6,5

Inhoppare

Nani (21 minuter)
Det märks vilken respekt han för med sig när Liverpool-spelarna hela tiden avvaktar när han får bollen. Är nästan lite för irrationell i sitt spelsätt att ingen, inklusive han själv (?), vet vad han ska göra med bollen. Fick tyvärr inte ut så mycket under den korta tiden på planen.
Betyg: 6

Wayne Rooney (21 minuter)
Jag undrar vad han fick för instruktioner när han skulle komma in på planen? Känns som att positionerar sig vad han själv anser vara riktigt. Målräddare när han mycket modigt kastar sin in i en nickduell i slutet. En av världens främsta vart han än spelar.
Betyg: 6,5

Javier Hernandez (14 minuter 1 mål)
Spelade för kort tid för att få ett riktigt betyg men skulle gärna ge han en 10 bara för att han är en fantastisk måltjuv. Han har en näsa för hur man gör mål på alla sätt.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS