Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Mållöst för reserverna mot Blackburn

I en chansfattig match slutade det mållöst mellan United och Blackburn och där med sprack Uniteds fina svit på sex raka vinster.

United ställde upp med en liknande uppställning som senast. Det betyder att en del spelare spelade ur position, till exempel Pogba på en kant, Brown som innermittfältare och Michael Keane som mittback. United såg inledningsvis obalanserade och bortkomna ut. De två anfallarna fick inte mycket att jobba på och försvaret har problem när motståndarna utmanar backlinjen. Trots det så blir halvleken relativt händelsefattig.

I andra halvlek har United mer bollinnehav, men har förvånandsvärt svårt att skapa chanser mot ett Blackburn som försvarar djupt med många spelare. United byter in Morrison med 10 kvar för att få något att hända, och Blackburn sjunker ännu djupare och United ser genast mycket farligare ut. Fler inititiv tas men Blackburn tar effektivt bort Uniteds anfall och Blackburn passar också på att byta sönder stopptiden. Mycket tråkigt att se på reservnivå, men Blackburn tog ganska effektivt bort Uniteds anfallsspel och det får man ge dom.

Andra matchen i rad nu som United har problem att göra mål. Det händer för lite kring de rutinerade Diouf och Macheda. Brown gör det stabilt som en defensiv mittfältare och är en av Uniteds bästa spelare för dagen. Petrucci kommer inte upp i normal standard och även om Pogba blixtrar till så kommer han inte till sin rätt som högerytter.
Backlinjen har det ganska lugnt men det känns en aning osäkert när motståndarna anfaller. Amos i målet är bra igen, han har vuxit mycket det senaste året.

Morrison tar en del initiativ när han kommer in och set syns att motståndarna har stor respekt för honom men han hinner inte få så mycket uträttat även om han kändes farlig hela tiden. Han har den auran kring sig.

Laguppställning: Amos; Vermijl, Fornasier, M.Keane, McGinty; Pogba, Brown, Petrucci (Lingard 63), Cole; Macheda (Morrison 79); Diouf. Oanvända avbytare: W.Keane, Thorpe, Cofie, Coll.