Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Tufft och lätt fram till nyår

Jag har äntligen sakta men säkert börjat hämta mig psykiskt och fysiskt från förra helgens… ja, ni vet. Men jag står fast vid mina åsikter om Evans inverkan på matchen. Men det var då. Nu är nu. Helgens drabbning mot Everton var inte någon större tillställning om jag förstått det hela rätt? Själv hade jag nöjet att skriva Högskoleprovet i lördags (tar de inte hänsyn till Premier League-schemat?). Jag har inte haft tid att se matchen i efterhand så jag kommer inte orda alltför mycket om den.

Det viktigaste för den gånga helgen bör ändå vara Chelskis förlust mot Fransoserna. Den tackar vi för! Extra roligt att det var just Terry som halkade, en man jag inte har någon större respekt för. Det kan visa sig vara tre viktiga tappade poäng för de blåa.

Jag tror att när vi spelat runt 30 omgångar av årets säsong så kommer det stå mellan United och Chelski. Och det säger jag inte bara för att jag föraktar lillebror City utan för att jag ärligt talat inte tror de klarar en hel säsong. Inte i år. Men kanske nästa år? Det går inte att blunda för deras fantastiska trupp med enorma kvaliteter och de spelar faktiskt väldigt bra. Men jag tror de vuxit för fort och kommer att klappa ihop. När som helst.

Innan vi går in i år 2012 så skall City spela mot Liverpool (borta), Chelski (borta) samt Arsenal (hemma). Därtill skall de spela i Champions League mot Villareal, Napoli och Bayern. Deras grupp är fortfarande väldigt öppen. Alla har chansen. Jag tror det kan bli tufft för Mancini och hans mannar. Upp till bevis!

De svåraste matcherna för vår del innan nyåret är: Aston Villa (borta) och Fulham (borta)?

Utöver Man Utd och The Blues så tror jag att Tottenham kan vara med och irritera länge denna säsong. De har spelat väldigt bra stundtals denna säsong och man måste medge att Redknapp, den gamla räven, kan det här med fotboll. De stod för en fin utskåpning av QPR i går, söndag.

På onsdag gästas vi av Otelululuilu Galati och då vill jag se slakt! Vi spelar hemma mot Sunderland (som är ett hyfsat lag, inget mer) på lördag så det finns ingen idé att spara på krutet. Old Trafford förtjänar en överkörning utan dess like och det är vad jag vill se.

Avslutningsvis så vill jag rikta blickarna till mitt hemland. Vår alldeles egna Baby-Faced Assassin tog hem ligaguldet i Norge med sitt Molde under sin första säsong som tränare i klubben. Tillika första säsong som A-lag tränare. Ett stort grattis till Ole Gunnar Solskjaer! Fortsätt så och sen kan du komma ”hem” och ta över efter Fergie.