Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kändes tryggare än på länge

Dagens hyllningar gick oavkortat till sir Alex Ferguson, men även spelarna ska ju utvärderas med bu eller bä.

Jag konstaterar att det kändes varmt och tryggt att se Rio Ferdinand och Nemanja Vidic tillsammans igen. Som två storebrorsor som kliver in och skyddar när onda motspelare trycker på med inlägg efter inlägg för att få till en kvittering.

United kontrollerade bollinnehavet stort, slog mest passningar, hittade oftare rätt med sina passningar och skapade fler hörnor och målchanser. Dessutom drog vi på oss hälften så många frisparkar som Sunderland.

Darren Fletcher var central i kontrollspelet och visade bättre takter än på länge, Rooney slog massor av lyckade krossbollar, medan varken Danny Welbeck eller hans ersättare i 72:a minuten Dimitar Berbatov kom till sin rätt mot Sunderlands försvar.

Vem var din matchens lirare? Och vem förtjänar några straffrundor på måndagens träning?

10: Utomjordisk
9: Världsklass
8: Mycket bra
7: Bra
6: Godkänd
5: Underkänd
4: Usel

Startelvan:

Anders Lindegaard
Dansken hade gott om tid till annat en eftermiddag då försvaret spikade igen, bortsett från sista kvarten då Sunderland tryckte på och han fick vara på tårna. Tvingades till en enda räddning, en lös bredsida från Bendtner. Stabil insats utan tabbar.
Betyg: 6

Phil Jones (90 minuter)
Stabil insats av 19-åringen vars fysiska närvaro syntes i en situation axel mot axel med Stephane Sessegnon, där fransmannen skickades ut till inkast. Inte lika inblandad offensivt med Nani framför sig, men var nära att sätta en volley i krysset. Vann det mesta i luften och hittade rätt med fyra av fem passningar.
Betyg: 7

Rio Ferdinand (90 minuter)
Var äntligen tillbaka i partnerskapet med Nemanja Vidic, något som inte hänt sedan säsongspremiären. Stod för flest brytningar i laget, var 90-procentig i passningsspelet och höll rent framför Lindegaard i målet.
Betyg: 7,5

Nemanja Vidic (90 minuter)
Hade fullt upp med Nicklas Bendtner men vann ändå 14 av 18 luftdueller och rensade undan fler bollar än någon annan. Hittade dessutom rätt med 93 procent av sina passningar. Styrde skutan mot en nolla som säkert bygger självförtroende i en backlinje som söker kontinuitet.
Betyg: 8

Patrice Evra (90 minuter)
Var inblandad i spelet med boll och slog mest passningar av alla – 80 stycken, varav 65 (81 procent) gick till rätt adress. Missade matchen bästa chans med ett skott från nära håll som duktige målvakten Kieren Westwood med en enhandsräddning styrde över ribban. Men hann inte hem för att plocka upp Sebastian Larsson när svensken spelade fram till Sunderlands bästa målchans.
Betyg: 7,5

Nani (90 minuter)
Var betydligt mer lyckosam än i de senaste matcherna och fick en assist med en hård, svepande hörnspark som Wes Brown styrde in i eget mål. Skapade dessutom hörnan som ledde fram till målet och ett par kvalificerade målchanser. Störde Sunderland på högerkanten men kan förbättra sitt passningsspel. Nani hade sämst passningsstatistik av spelarna i startelvan – 61 procent.
Betyg: 7

Darren Fletcher (90 minuter)
Skotten var otroligt säker i passningsspelet trots att han inte var riktigt lika inblandad som mittfältskollegan Wayne Rooney. En passningsstatistik på 95 procent talar sitt tydliga språk och hade det inte varit för ”Bissen” Larssons försvarsspel så hade han även assisterat Javier Hernandez till ett mål.
Betyg: 7,5

Wayne Rooney (90 minuter)
Saknades i anfallet en dag när ingen av våra strikers utförde några stordåd. Hittade ”bara” rätt med 81 procent av sina passningar, men noterbart är att Rooney slog hela 18 lyckade långpassningar. Lyckades inte med taktiken att komma till skott i luckan mellan Sunderlands mittfält och backar, till viss del tack vare att terriern Lee Cattermole inte varnades efter en rejäl tröjdragning i första halvlek.
Betyg: 7

Ji-Sung Park (83 minuter)
Var som vanligt involverad i båda riktningar, vann boll och var central i Uniteds spelvändningar, något han ofta borde krediteras för. Byttes ut i ett rent defensivt drag av sir Alex när Sunderland pressade upp laget mot slutet.
Betyg: 6,5

Javier Hernandez (90 minuter)
Missade sin stora målchans i första halvlek. Sköt utanför i glimrande läge i andra. Hade lite otur när en hörnnick rensades undan på mållinjen, men hade behövt mer skärpa och kanske ett kvickare avslut för att ”scora”.
Betyg: 6

Danny Welbeck (72 minuter)
Var mer involverad i spelet än sin anfallskollega men lyckades inte komma till en enda målchans. Såg ut som att han nickade in 1-0, men det visade sig att Welbeck missade och att Wes Brown ensam styrde in bollen. Welbeck var dock där och störde Brown i situationen. Jag efterlyser målchanser.
Betyg: 6

Avbytare:

Dimitar Berbatov (18 minuter)
Vinglade mest runt och missförstod sina lagkamrater (eller så missförstod de honom). Lyckades inte involvera sig i spelet den sista kvarten och hittade rätt med en enda passning. Inte något Solskjaer-inhopp direkt.
Betyg: 5

Michael Carrick (7 minuter)
Är äntligen tillbaka. Varför han varit borta vet jag inte men det måste vara på grund av en skada som ingen talat om. Kom in, balanserade upp mittfältet defensivt och var hundraprocentig de få minuter han spelade.

Fabio da Silva (tilläggstid)
Kom in som en extra back istället för Fletcher på tilläggstid, men han inte ens röra bollen.