Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Swansea – United

Historia skrivs. De röda djävularna spelar gör sin första tripp till grannlandet Wales för Premier League-spel. Swansea på Liberty Stadium står på schemat, säkerligen hypertaggat att möta englands största förening.

För första gången i historien tar bussen oss över gränsen, närmare sagt till Wales och Swansea. Ett Swansea som startat ligan oväntat bra, placerat på tionde plats. Hemmalaget tar emot ett United som efter katastrofen mot City vunnit samtliga fyra matcher, fördelat över liga, UCL och ligacup. Det landslag uppehåll som varit kan ha kommit mycket lägligt, då spelet de senaste månaderna hackat rejält. Förhoppningsvis har vilan som varit gjort många av mannarna gott.

Swansea
Hemmalaget har som sagt börjat överraskande bra. Brendan Rodgers har inte förlorat i sin hemmaborg på 14 matcher. Senast kommer man från en meriterande, oavgjord match på Anfield. Saknas gör Tottenhan- lånet Steve Caulker och United-produkten Alan Tate.

Trolig startelva:
Vorm
Rangel-Monk-Williams-Taylor
Dyer-Britton-Allen-Gower-Sinclair
Graham

Man Utd
Spelet har som sagt varit knackigt på slutet. Ändå har segrarna tagits, bland annat den meriterande vinsten på Goodison Park. Alla lag har sina svackor under en säsong, den har kommit nu och ändå tas poängen, vilket kommer vara extremt viktigt när säsongen summeras i maj. Även om förlusten mot City, som undertecknad bevittnade på plats, fortfarande svider, ska man ha i åtanke att ligan aldrig avgjorts i oktober/november. Ett sorgligt besked som nådde oss idag är att Cleverley är borta till jul. Den efterhängsna fotskadan som Boltons Kevin Davies åsamkade vill bara inte ge med sig. Saknar gör även Welbeck, Owen, Fabio och Smalling. Glädjande är att Young och Giggs är tillbaka efter skador. En annan fråga som återstår är vilken position Rooney intar. Mitt tips är anfallet. Alltid lika svårt att tippa SAFs startelva, men mitt tips lyder;

De Gea
Jones-Ferdinand-Vidic-Evra
Valencia-Anderson-Carrick-Nani
Hernandez-Rooney

Matchen sparkas av 18:30 och sänds på någon av viasats kanaler.

/DANIEL AXMARKER